SOCIETAT

El Servei Català de Trànsit comença a tramitar 500 sancions pel #novullpagar

Les concessionàries d'autopistes han posat unes 6.000 denúncies en les últimes setmanes contra conductors que s'han negat a pagar el peatge

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha començat a tramitar 500 expedients sancionadors a conductors que s'han negat a pagar els peatges a les autopistes catalanes, la majoria d'ells en el marc de la campanya #novullpagar, davant les prop de 6.000 denúncies rebudes per part de les concessionàries.

Segons han informat fonts d'Interior, les concessionàries d'autopistes que operen a Catalunya els han fet arribar en les últimes setmanes unes 6.000 denúncies contra conductors que s'han negat a pagar el peatge, coincidint amb la campanya #novullpagar, que anima a saltar-se les barreres per denunciar el que consideren un greuge comparatiu en les vies de pagament entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Una vegada que Trànsit rep les denúncies elaborades pels treballadors dels punts de peatge, les analitza una a una i, si compleixen tots els requisits, s'inicia l'expedient sancionador, que pot acabar amb una multa de fins a 100 euros.

De moment, de totes les denúncies rebudes, Trànsit ja ha iniciat l'expedient de 500 casos i ha enviat un requeriment al propietari del vehicle perquè aclareixi qui conduïa el cotxe quan es va saltar la barrera. Quan rebi aquesta notificació, el propietari del vehicle disposa de vint dies per donar una resposta perquè el procés sancionador segueixi el seu curs.

Si finalment s'acaba imposant la multa –de fins a 100 euros– els diners se'ls queda el Servei Català de Trànsit, ja que si les concessionàries volen recuperar l'import del peatge no pagat han de presentar una demanda davant els tribunals.