DESNONAMENTS
Societat 29/03/2013

El Sindicat Unificat de Policia considera "una barbaritat" actuar contra les persones que participen en els 'escrache'

El sindicat adverteix que pot portar a identificacions massives “sense cap cobertura legal” i posa en “risc” la seguretat jurídica dels policies

Efe
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } El Sindicat Unificat de Policia (SUP) també ha criticat la instrucció del ministeri d'Interior per a l'actuació policial en els 'escraches'. El seu portaveu, José María Benito, ha qualificat l’orde de “barbaritat” i ha advertit que deixa els agents en una situació perillosa i compromesa. Ha recordat que la missió de les forces de seguretat de l’Estat és protegir qualsevol persona que se senti amenaçada, sigui polític o no, i evitar que es perpetrin actes delictius contra ella.

No obstant això, Benito creu que la instrucció d’Interior suposa “recargolar” la llei de seguretat ciutadana perquè “si no s’està cometent cap delicte ni cap infracció administrativa, identificar els ciutadans i proposar-los per a sanció és fer una lectura injusta” d’aquesta normativa. Una lectura que, ha advertit José María Benito, pot portar a identificacions massives “sense cap cobertura legal”, fet que, segons la seva opinió, posa en “risc” la seguretat jurídica dels policies.

stats