Una dona mor a l'Ametlla de Mar en bolcar la barca recreativa on anava

Rescaten amb vida tres persones més que hi havia a l'embarcació, que anava a la deriva a prop del port de Calafat

Una dona ha mort aquesta matinada després que bolqués la barca recreativa on anava a prop del port de Calafat, a l'Ametlla de Mar. Les quatre persones que hi havia dins l'embarcació van alertar Salvament Marítim aquest dimecres a les 22.30 h que la seva barca anava a la deriva. Per això una embarcació dels equips d'emergències va intentar localitzar la barca d'esbarjo, ja que els tripulants no podien indicar la seva posició exacta. Després es va activar l'helicòpter de Salvament Marítim, que va detectar la barca a sis milles de la costa de l'Ametlla de Mar.

Aleshores l'embarcació d'emergències va començar a remolcar la barca recreativa, tot i que les condicions meteorològiques eren adverses. Hi havia forta maror i ratxes de vent de 50 nusos. En l'operació de rescat va entrar aigua dins l'embarcació d'esbarjo, que va acabar bolcant. Tot seguit, els equips d'emergències van rescatar amb vida tres dels tripulants, però no van trobar la quarta ocupant. Es va activar un dispositiu de recerca de la dona desapareguda amb efectius tant marítims com aeris de Salvament Marítim i dels Bombers de la Generalitat.

L'helicòpter de Salvament Marítim va poder rescatar la dona de l'aigua i la va traslladar a l'aeroport de Reus. En el trasllat li van practicar les maniobres de reanimació, que el personal mèdic va continuar una vegada ja havia aterrat l'helicòpter. Tot i això, no es va aconseguir reanimar la dona i es va confirmar la seva defunció. Pel que fa als altres tres ocupants de la barca recreativa, han arribat a l'Ametlla de Mar aquest dijous a les 4.50 h i han sigut atesos per una ambulància medicalitzada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Una embarcació de Salvament Marítim ha treballat aquest matí en la recerca de la barca d'esbarjo, que a la matinada va quedar buida a la deriva.

Més continguts de