Tarragona escalfa motors amb castells de nou pisos

El Concurs de Castells vibra amb un excel·lent dissabte casteller, que veu les millors construccions alçades fins ara en la segona jornada del certamen

La jornada d'aquest dissabte s'ha resolt molt per sobre del llistó del dos de vuit amb folre que altres temporades havia decidit el primer lloc provisional. Els Xiquets de Hangzhou han estat els primers de sorprendre i ja en el primer torn s'han apuntat la primera construcció de nou pisos del dia. Els Xicots de Vilafranca han coronat les seves millors estructures: el tres de nou amb folre i el cinc de vuit. La catedral els ha valgut el primer lloc al podi perquè la formació xinesa ha fallat en l'intent de quatre de nou amb folre i la falta de ventall els ha deixat fora de la lluita per la primera plaça. Tot i renunciar a un quart castell, els Marrecs de Salt s'han apuntat la tercera posició del podi gràcies al cinc i al set de vuit; en aquesta ocasió, el dos folrat ha estat l'estructura de menys valor de les que han portat a plaça. Si bé han lluitat fins al final, l'intent desmuntat de cinc de vuit a segona ronda ha deixat els Castellers de Sant Cugat amb la medalla de xocolata provisional.

Per primer cop, l'edició de dissabte veu sis formacions que igualen o superen el dos de vuit amb folre i dues colles que fan l'aleta de nou. Les rondes conjuntes s'han succeït en un concurs amb onze estrenes. L'alt nivell de la jornada celebrada el 25 de setembre a Torredembarra ha fet que tant els Castellers de Badalona com els de Figueres hagin superat colles que han participat a la Tarraco Arena Plaça.