Noves cues de fins a una hora d'espera al Prat en una jornada sense vaga

Els representants d'Aena, Eulen i el comitè de vaga es reuneixen per quarta vegada a la seu del departament de Treball sense la previsió de tancar un acord imminent

Les cues als controls de seguretat de la terminal T1 de l'aeroport del Prat han crescut fins a arribar a una hora d'espera al voltant de les 10.30 h, de manera que se segueix el patró de les aglomeracions dels dies de vaga malgrat que avui és una jornada sense cap convocatòria. Els treballadors d'Eulen, empresa encarregada dels controls, reclamen millores en les seves condicions laborals, i ja fa dues setmanes que el conflicte que mantenen amb la companyia s'està traduint en episodis de llargues cues, algunes vegades per les aturades de la vaga parcial i d'altres per un excés de zel en les seves tasques.

En la jornada d'avui no hi ha cap vaga oficial, malgrat que les esperes més intenses s'estan repetint a les mateixes hores que en els dies anteriors; és a dir, de 5.00 h a 5.30 h i a partir de les 9.30 h. De fet, aquesta matinada ja s'han tornat a registrar cues a l'accés dels controls de seguretat. Diversos passatgers s'han queixat a través de les xarxes socials de les retencions per accedir a la zona d'embarcaments de l'aeroport.

Un dels motius pels quals s'han col·lapsat lleugerament els accessos a l'aeroport pels controls de les terminals podria ser el fet que moltes persones decideixen anar d'hora a agafar l'avió, precisament per evitar perdre'l. Tot i això, aquesta situació està provocant molta indignació entre els passatgers. Al llarg del matí, també s'estan vivint llargues cues als taulells de facturació, on s'acumulen els viatgers abans que s'obri el torn perquè volen ser els primers a deixar la maleta per anar corrent a passar els controls de seguretat.

En paral·lel, aquest matí representants d'Aena, Eulen i el comitè de vaga tornen a estar reunits a la seu del departament de Treball. És la quarta trobada amb la mediació del Govern, però, de moment, segons els representants dels treballadors, no es preveu que es pugui tancar cap acord imminent. Tot i això, l'objectiu de la reunió és mirar de desencallar el conflicte abans de divendres, quan hi ha convocada una nova vaga parcial dels vigilants dels controls de seguretat del Prat.

De fet, aquest dijous els treballadors debatran en una assemblea la situació de les negociacions, amb les possibles concrecions que ja s'hagin pogut assolir. Abans, si res no canvia, demà s'ha de celebrar el judici per la denúncia que Eulen, la concessionària del servei, va presentar contra els vigilants del Prat per la vaga de zel de fa dues setmanes, que ja va provocar llargues cues.

La controvertida història d'Eulen, l'empresa que gestiona la vigilància al Prat