CASTELLS

El Vendrell, testimoni del quart cinc de nou de la Colla Jove

La formació tarragonina ha completat també el seu primer pilar de vuit

El final de temporada es presenta molt interessant. A falta d'un mes per cloure el curs casteller, les diferents formacions comencen a prémer a fons l’accelerador. Les colles superen els seus registres històrics i cada setmana hem de celebrar nous rècords i noves fites. La diada de Santa Teresa, al Vendrell, ha consolidat la Colla Jove Xiquets de Tarragona al grup de formacions capdavanteres gràcies al quart cinc de nou folrat de l’any, una fita inèdita en l’època moderna dels castells. Els Nens del Vendrell han aprofitat la jornada per recuperar l’anomenat ‘pare dels castells’, el tres de vuit, i la Colla Joves Xiquets de Valls s’ha quedat a les portes de la tripleta màgica. Aquest cap de setmana ha estat prolífic arreu del país: els Castellers de Barcelona i els de la Vila de Gràcia han rubricat les millors diades del seu historial a Sarrià, la Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca ha coronat el seu primer dos de set a Vilafranca del Penedès i els Xics Caleros el primer dos de sis a Amposta.


La Jove rubrica el quart cinc de nou
La Colla Jove Xiquets de Tarragona fa història en descarregar el quart cinc de nou folrat de la temporada i posa la cirereta a la diada de Santa Teresa, al Vendrell, carregant el seu primer pilar de vuit. La formació tarragonina havia completat el cinc de nou més matiner de la història enguany a la diada de la festa major del Catllar i avui ha tornat a esdevenir protagonista en apuntar-se el quart de l’any; fins al moment cap colla havia superat la marca de tres descarregats en una mateixa temporada. La Jove tarragonina ha completat l’actuació amb els dos castells bàsics de nou pisos.

El Vendrell reconquereix el pare dels castells
Els Nens del Vendrell recuperen a casa el tres de vuit, trenta-set anys després. La històrica formació penedesenca havia promogut una campanya especial per recuperar aquesta estructura, i amb ella l’actuació coneguda pel nom de tripleta de vuit. Els Nens se n’han sortit amb èxit, han descarregat el dos, el tres i el quatre de vuit i han coronat el pilar de sis. Els castellers de Guillem Vinyes ja havien carregat el tres de vuit a la festa major de Santa Anna, aquest mateix juliol, però no el descarregaven des del 1976.

La Joves es queda a les portes d’una nova tripleta màgica
Tot i ensopegar amb el quatre de nou amb folre, la Colla Joves Xiquets de Valls ha mantingut un ritme que no abandona des d’inici de temporada. Han estat a punt d’apuntar-se una nova tripleta màgica però la caiguda del quatre de nou amb el qual tancaven l’actuació els ha fer reconduir la seva diada al Vendrell. Han optat pel quatre de vuit a tercera ronda però han tornat a exhibir el pilar de set folrat que van recuperar fa tot just dues setmanes a la diada de San Miquel a Lleida.

Sarrià exhibeix una gran diada de castells de nou
Els Castellers de Barcelona i els Minyons de Terrassa porten els castells de nou pisos a Sarrià.

La colla barcelonina ha repetit la millor actuació de la seva història en descarregar el cinc de vuit, el tres de nou amb folre, el quatre de vuit amb el pilar i l’espadat de sis. Els malves han completat el tres de nou folrat però han optat pel dos de vuit en lloc del quatre amb el pilar i han fet llenya a la ronda d’espadats quan provaven el pilar de sis. Els Castellers de la Vila de Gràcia també han completat la seva millor actuació. Els graciencs han recuperat el nivell del primer tram de temporada descarregant el dos i el set de vuit i coronant el quatre amb el pilar. Han posat la cirereta a la diada completant el segon pilar de sis de la seva història.

Castells femenins a Bellprat
Els Xicots de Vilafranca, els Castellers de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova van tornar a retre homenatge dissabte a Bellprat a la primera alcaldessa de la història de Catalunya i d’Espanya, Nativitat Yarza. La diada, que se celebra des del 2009, es caracteritza perquè tots els castells que s’hi poden veure són realitzats exclusivament per dones. Enguany els Xicots de Vilafranca han alçat el castell més complicat, el tres de set, mentre que els Bordegassos de Vilanova han sorprès a Bellprat descarregant el pilar de cinc.

Cap de setmana d’estrenes castelleres
La Colla Jove dels Xiquets de Vilafranca ha coronat per primer cop a la seva història el dos de set a la diada de la colla que s’ha celebrat a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès. També a la diada de la colla, però a Amposta, els Xics Caleros han carregat per primer cop el dos de sis. Els Nyerros de la Plana han recuperat a Manlleu un quatre de set que no aconseguien des del 2007. No van tenir tanta sort dissabte els Castellers de Sant Feliu en el seu intent per assolir el quatre de set, ni els Al·lots de Llevant en l’atac al quatre de vuit; tots dos castells van fer llenya abans de veure l’aleta.

Més continguts de