Abusos

Investiguen un professor de l'Escola Sadako de Barcelona per abusos sexuals a menors

Els fets haurien passat fa dues dècades i hi hauria almenys cinc víctimes

2 min
Imatge d’arxiu d’un vehicle dels Mossos d’Esquadra a Barcelona.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estan investigant un professor de l'Escola Sadako de Barcelona per un delicte d'abusos sexuals a menors. Segons ha avançat SER Catalunya i ha confirmat l'ARA, els abusos denunciats haurien tingut lloc fora de l'àmbit escolar, tot i que alguna de les víctimes seria exalumne del centre. Ara mateix, segons ha pogut saber aquest diari, consta una denúncia inicial presentada per un familiar del docent i durant la investigació policial s'han pogut identificar més víctimes. Almenys n'hi hauria quatre més. Els fets s'haurien produït fa vint anys, quan els denunciants eren menors. L'acusat és un home de 63 anys que fa més de tres dècades que treballa fent classes de primària en aquesta escola concertada, ubicada al districte de Gràcia.

En aquest cas, la policia també investiga si algun dels delictes hauria prescrit. L'escola ja ha apartat el docent i s'ha posat a disposició dels investigadors. De fet, el centre va enviar la setmana passada una carta a alumnes i exalumnes en què informava dels fets i matisava que "provenen d'un àmbit aliè a l'escola". L'escola ha obert un canal perquè alumnes i exalumnes puguin parlar sobre el cas i explicar el que trobin convenient, també "qualsevol informació que sigui rellevant".

La direcció del centre –que diu estar en xoc pels fets– també s'ha posat en contacte amb els Mossos i la Fundació Vicky Bernadet, per formar un equip de suport i perquè els assessoressin amb els protocols d'atenció a l'alumnat i a les famílies. "L’escola es posiciona de forma inequívoca al costat de qualsevol persona que hagi patit qualsevol mena d’agressió vinculada amb aquesta notícia", afirmen en aquesta carta.

Fonts policials confirmen que els presumptes abusos haurien tingut lloc en l'àmbit "familiar i educatiu", però no a dins de l'escola. Ara també s'investiga si alguns fets haurien passat en unes acampades que organitzava el docent. La denúncia inicial hauria estat d'aquest familiar del professor i, a partir d'aquí, haurien anat aflorant altres víctimes. Alguns exalumnes també han creat grups per animar altres afectats a denunciar. A Catalunya, el 20% dels menors han patit abusos en algun moment de la seva infància i en la majoria de les situacions aquestes vexacions provenen de persones del seu entorn.

stats