Societat 04/10/2019

Un any i mig de presó per als acusats d'haver agredit membres de Barcelona con la Selección

La Fiscalia els demanava fins a tres anys entre reixes

Efe
2 min
Un dels acusats dempeus declarant durant el judici, amb la resta d'acusats asseguts darrere seu

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha condemnat a un any i mig de presó quatre joves acusats d'atacar un espai de la plataforma Barcelona con la Selección el 2016. La sentència, a la qual ha tingut accés Efe, considera que els quatre acusats, juntament amb un cinquè noi, van actuar motivats per la seva "animadversió ideològica a tot allò que representa Espanya i és espanyol". Al cinquè jove, que ja tenia una condemna suspesa per haver participat en una altra agressió a un home ucraïnès al barri de Gràcia, el condemnen a un any de presó.

Segons la sentència, els nois formaven part del col·lectiu Desperdicis, de la grada d'animació de la Unió Esportiva Sant Andreu de Barcelona, a qui la jutge del cas qualifica de grup "radical i violent". Tot i així, el jutjat els absol del delicte d'organització criminal. La sentència argumenta que, tot i que aquesta vegada van actuar conjuntament, no hi ha prou proves que ho fessin altres vegades. La Fiscalia havia demanat fins a tres anys de presó per als acusats.

Atac "gratuït"

La jutge del cas considera que l'acció dels joves va ser "gratuïta" i que el seu objectiu era "castigar i humiliar" els membres de l'espai. "No es va tractar d'una simple bretolada -tal com ho va qualificar un dels condemnats durant el judici-, sinó d'un atac provocat per motius d'odi contra el que representa Espanya", apunta la sentència.

Les imatges dels fets van ser enregistrades per diversos testimonis. Les defenses van impugnar-les com a prova i van qüestionar-ne la veracitat i l'autoria. La jutge diu, però, que no hi ha dubte sobre l'autenticitat dels vídeos, perquè concorden amb altres proves del cas i destaca la "cara d'odi" d'un dels condemnats durant l'agressió.

stats