Colau s'inclina per l'abstenció en la votació per adherir Barcelona a l'AMI abans del 27-S

L'alcaldessa defensa a Catalunya Ràdio fer una consulta i acusa CiU, ERC i la CUP d'"electoralisme"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avançat que "el més probable" és que els regidors de Barcelona en Comú s'abstinguin en la votació per adherir l'Ajuntament de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

CiU, ERC i la CUP  van anunciar ahir que han arribat a un acord per forçar un ple extraordinari abans de les eleccions de setembre per debatre l'adhesió a l'associació independentista. La petició ja s'ha registrat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha recordat que el compromís electoral de la seva candidatura és fer una consulta perquè els barcelonins ho decideixin i això –ha dit– és el que defensaran al ple. L'alcaldessa de Barcelona creu que és un error convocar el ple abans del 27-S i ho atribueix a una estratègia "electoralista", vinculada a la proximitat de les eleccions al Parlament. "Quan es força una votació és per guanyar-la, i això no és clar que passi".

Els 11 regidors de Barcelona en Comú són decisius en la votació. CiU, ERC i la CUP sumen 18 regidors (un dels quals és d'Unió). El ple té 41 regidors. L'adhesió a l'AMI requereix la majoria absoluta, és a dir, 21 regidors, que no tenen ara per ara garantits. "Haurem de treballar per aconseguir-los", va afirmar ahir el líder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, i "aconseguir un suport el més ampli possible".

En l'entrevista a Catalunya Ràdio, l'alcaldessa ha avançat que ha parlat amb ajuntaments veïns com Badalona –on governa una candidatura de confluència amb la CUP i ERC i ICV– que també reclamen aquesta consulta.

Participació en la manifestació de la Diada

Sobre la seva participació a la Via Lliure de la Meridiana, Colau ha insistit que hi ha anat els altres anys, però que ara encara no sap què farà, i que ho està parlant amb l'ANC i Òmnium. Ha deixat clar, però, que "d'alguna manera" hi serà. Fa uns dies Colau va dir que la possible "politització" de l'11-S havia frenat les seves intencions d'anar-hi. Com a alcaldessa, Colau ja ha participat en diverses manifestacions, com la del dia de l'Orgull Gai o la que reclamava el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers. Segons ha explicat, ella és partidària d'assistir i escoltar les reivindicacions en les manifestacions assumint que no ha de ser la protagonista i ha de representar a tothom com a càrrec institucional.

Marca distàncies amb Catalunya Sí que es Pot

Colau també ha reflexionat sobre les eleccions del proper 27 de setembre. Tot i que la seva formació, BComú, és de caràcter estrictament municipalista, inclou una estructura similar a la què ha configurat la candidatura Catalunya Sí que es Pot per al procés electoral, amb ICV, EUiA i Podem entre d'altres formacions participants (però sense Procés Constituent). "Encara s'està valorant si donarem suport a algun partit el 27-S. Nosaltres hem explicat sempre que som una candidatura de Barcelona i mai hem pretès tenir un trasllat directe a l'àmbit català", ha recordat. Colau només s'ha mostrat esperançada amb el fet que "les forces de canvi" obtinguin el millor resultat, sense especificar a quines es refereix.

 

Més continguts de