Societat 05/03/2018

Troben ADN del nen desaparegut a Níjar en una samarreta que va aparèixer durant la recerca

El menor va desaparèixer dimarts passat

Efe
2 min
Els pares de Gabriel Cruz, el menor desaparegut a Níjar des de fa sis dies

Madrid/NíjarLa samarreta interior blanca que es va trobar aquest diumenge durant l'operatiu de recerca de Gabriel Cruz, el menor de vuit anys desaparegut a Níjar (Almeria) fa sis dies, conté ADN del petit. Així ho ha confirmat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a través d'un missatge al seu compte de Twitter, on ha insistit a demanar "la col·laboració ciutadana".

La samarreta va aparèixer dissabte a prop d'una depuradora de Níjar durant la quarta jornada de recerca del menor. La van trobar el pare del nen i la seva parella. El ministeri no ha volgut confirmar si la peça estava molla o seca. Aquesta és una de les incògnites que havia planat sobre el cas en les últimes hores, ja que s'havia arribat a especular que la roba estava seca quan es va trobar tot i que les hores abans havia plogut.

La mare del petit, Patricia Ramírez, ha assegurat que la troballa és un "raig de llum" per a la família, perquè els indica que l'operatiu de recerca va per bon camí. Els pares han comparegut aquest matí, després que es reprengués l'operatiu per sisè dia consecutiu. 200 professionals i una cinquantena de voluntaris pentinen una àrea de 2 quilòmetres des del punt on es va veure per últim cop el nen. També es revisen mines, pous, basses, coves i algun hivernacle en un radi de 12 quilòmetres.

"Cada minut que passa és negatiu"

El portaveu de la Comandància d'Almeria de la Guàrdia Civil, David Domínguez, ha assegurat que la troballa de la samarreta del petit no altera la recerca. Domínguez ha explicat que "els canvis que es fan al dispositiu són pel temps que passa i perquè en determinats llocs selectius hi ha més probabilitats de trobar" el nen. Segons el comandament, "cada minut que passa" sense trobar-lo "és negatiu".

La Guàrdia Civil no descarta tornar a pentinar l'entorn de la depuradora i fer-ho amb el servei de gossos ensinistrats per buscar desapareguts, perquè tot i que la zona que hi ha més a tocar de les instal·lacions ja s'ha revisat, es tracta d'una gran extensió de terreny. "Ens agradaria tenir més certesa que no hi és; encara que ja hi hàgim mirat, tornarem a revisar la zona", ha explicat Domínguez.

stats