Societat 17/02/2016

El 30% dels adolescents reconeixen haver-ne agredit un altre físicament

Un informe de Save the Children mostra que el 9,3% dels estudiants espanyols confessen haver patit assetjament

Núria Martínez
2 min
Agressions  Que marquen

BarcelonaUn de cada tres estudiants reconeix haver agredit físicament a un altre adolescent. O cosa que és el mateix: el 30% dels estudiants espanyols confessen haver-ho fet. Així ho mostra l'informe elaborat per Save the Children a més de 21.487 estudiants d'arreu de l'Estat d'entre 12 i 16 anys, que afegeix que el 50% reconeix haver insultat o dit paraules ofensives a algú. Quan se'ls pregunta el motiu pel qual ho fan, la majoria de nens contesten que "no saben per què" o que ho fan "per fer una broma". L'informe mostra com l'insult és la forma més recurrent de l'assetjador, tot i que també ho fa a través dels rumors o l'exclusió, entre altres mètodes.

6,9%, víctima del ciberassetjament

Al seu torn, l'estudi també mostra que el 9,3% dels estudiants espanyols considera que ha patit assetjament en els últims dos mesos i un 6,9% es considera víctima del ciberassetjament. "Com a societat no podem permetre'ns fallar als nens que estan patint situacions d'ansietat –com hem vist recentment– sinó que de vegades arriben fins i tot al suïcidi", apunta el director general de Save The Children Espanya, Andrés Conde.

Una altra dada demolidora que mostra l'estudi és que sis de cada 10 estudiants reconeixen que algú els ha insultat en els últims mesos i gairebé un 30% afirma haver rebut cops físics, un 6,3% de manera freqüent.

Les noies, les més assetjades

Pel que fa al sexe de la víctima, les noies són les que, una vegada més, en surten més mal parades: un 10,6% ha patit assetjament –davant d'un 8% de nois– i un 8,5% ciberassetjament, davant del 5,3% de nois. També és superior el percentatge de nois que es reconeixen com a agressors: un 6,3% dels joves nois ha assetjat un altre adolescent davant un 3,5% de noies.

stats