Societat 21/01/2020

El sospitós de l'agressió racista a la Sagrera s'entrega als Mossos

És l'home que les víctimes havien assenyalat com a autor de la pallissa

Pau Esparch
2 min
La concentració contra l'agressió racista a la Sagrera, ha tingut lloc a la plaça Virginia Woolf

BarcelonaEl sospitós de l'agressió racista de fa dues setmanes contra dos joves al barri de la Sagrera de Barcelona s'ha entregat als Mossos d'Esquadra. Segons ha pogut saber l'ARA, l'home que s'ha presentat a la comissaria del districte de Sant Andreu de la policia catalana, on ha quedat detingut, és el mateix que les víctimes havien assenyalat com a autor de l'atac. És un professional d'arts marcials mixtes vinculat a un gimnàs situat a pocs metres del lloc de la pallissa. L'endemà que els nois que van rebre els cops –un dels quals va estar ingressat– fessin públic l'atac i asseguressin que havien reconegut l'agressor, l'home va tancar el seu compte d'Instagram. Diversos usuaris havien assenyalat el presumpte autor a les xarxes socials i també van circular fotos d'ell.

Les víctimes van denunciar els fets dos dies després de la pallissa i els Mossos ho investigaven, però no ha sigut fins aquest matí que el presumpte autor s'ha entregat i els agents l'han arrestat. Li atribueixen un delicte de lesions per l'agressió i un altre contra els drets fonamentals i les llibertats públiques. De fet, la policia va dir que portaria el cas a la Fiscalia de Delictes d'Odi perquè els dos joves, un d'origen senegalès i un altre de marroquí, van considerar que la motivació de l'atac va ser racista, ja que abans de la pallissa no havien tingut cap discussió amb l'home que els va agredir.

Segons les víctimes, el presumpte autor, que és corpulent, va anar cap a ells quan treien diners d'un caixer al carrer Garcilaso i els va dir "Què mireu?" Un d'ells li va respondre: "Què passa?", i l'agressor li va clavar cops de puny a la zona de la boca, fet que li va provocar un mareig. Els joves es van intentar defensar i l'home va perseguir-ne un d'ells, que va caure a terra. L'atacant va clavar-li diverses puntades de peu fins que va deixar-lo inconscient. Quan els Mossos van arribar al lloc de la pallissa, a pocs metres de l'estació de La Sagrera, l'agressor ja havia desaparegut de la zona i els nois van ser traslladats a un centre mèdic per les lesions. El que va quedar inconscient va estar ingressat en un hospital amb una afectació a la zona del crani.

Quan es van conèixer els fets, la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) va convocar una protesta als Jardins de Virginia Woolf, a tocar del punt de la pallissa. Un centenar de persones es van manifestar per donar suport als joves ferits amb els lemes "Prou impunitat per als feixistes", "Fora racistes" i "Fem justícia". Entre els concentrats, que van lamentar l'agressió racista en una ciutat que s'autodefineix com a multicultural, aquell dia ja es comentava el nom de l'atacant. El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, va mostrar el seu rebuig a aquesta agressió.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va donar suport als nois, a més d'anunciar que el departament obria un expedient per investigar el cas i traslladar-lo a la Fiscalia.

stats