Societat 18/08/2016

L'Ajuntament, disposat a mediar per la nova ocupació del Banc Expropiat

El consistori evita posicionar-se i no establirà un dispositiu extra de seguretat

Montse Riart
1 min
El nou local ocupat pel Banc Expropiat

BarcelonaEl regidor de l'Ajuntament de Barcelona al districte de Gràcia, Eloi Badia, ha assegurat que el consistori està disposat a actuar com a mediador si s'acaba consolidant l'ocupació de la nova oficina bancària per part del col·lectiu del Banc Expropiat. Es tracta d'una antiga sucursal buida de Caixa Penedès situada a només 50 metres de la que els van desallotjar.

L'Ajuntament "confia" que la festa major acabarà sense incidents tot i la nova ocupació i de moment no s'ha previst cap dispositiu de seguretat extra, ja que el nou local ocupat, segons Badia, "encara no està en marxa".

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, durant l'atenció als mitjans

Badia ha assegurat que el consistori no se sent "pressionat" per la nova ocupació i pel fet que l'anunci hagi coincidit amb la festa major del barri. El regidor ha posat en valor la tasca de mediació que l'Ajuntament va fer després del primer desallotjament i ha assegurat que la tornaran a desenvolupar quan "estigui clara la situació del nou local".

Tot i així el regidor del districte ha evitat posicionar-se sobre la nova ocupació: "No ens toca a nosaltres decidir quina funció ha de tenir un local buit. Això és cosa de la propietat. La legislació és clara i no hi estem en contra, però no ens toca a nosaltres fer de jutges", ha assegurat Badia, que ha reiterat que la funció de l'Ajuntament és "fer de mediador perquè tot es faci per la via més pacífica possible".

stats