SÍMBOLS MONÀRQUICS
Societat 25/07/2015

Un alcalde extremeny del PP demana la custòdia del bust de Joan Carles I retirat de l'Ajuntament de Barcelona

"Han avergonyit el poble espanyol retirant el bust i ficant-lo en una capsa de cartró", ha dit l'alcalde de Calzadilla de los Barros, de 900 veïns

Efe
2 min
Dos funcionaris van retirar ahir el bust de Joan Carles I del saló de plens de l’Ajuntament de Barcelona perquè ja no és rei.

MèridaDe Barcelona a un poble de Badajoz de menys de mil veïns. Aquest pot ser el proper destí del bust del rei Joan Carles I retirat dijous del saló del plens de l'Ajuntament de Barcelona.

L'alcalde de Calzadilla de los Barros (Badajoz), Antonio Galván (PP), ha proposat que el seu consistori sigui dipositari del bust de Joan Carles I retirat de l'Ajuntament de Barcelona fins que algun dirigent municipal barceloní expressi el desig d'exposar-lo en dependències locals."Han avergonyit el poble espanyol retirant el bust i ficant-lo en una capsa de cartró", ha afirmat a l'agència Efe l'alcalde d'aquesta localitat de Badajoz, de no més de 900 veïns.

La seva proposta serà portada al ple de dimarts que ve, 28 de juliol, convocat de forma extraordinària per Antonio Galván, que ha mostrat la seva indignació per la retirada del bust del monarca emèrit en entendre que és "una ofensa contra les lleis, la democràcia i la Constitució". Si s'aprova la iniciativa –al consistori només tenen representació PP i PSOE–, l'alcalde traslladarà a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la petició d'assumir la guarda i custòdia del bust.

Galván, també senador i membre de la Comissió Mixta de Control Parlamentari de la Corporació RTVE, ha manifestat, sense deixar de criticar la decisió de Colau, que l'alcaldessa hauria d'haver sotmès la retirada del bust al ple municipal i "no per l'aquí mano jo", si bé ha afegit que aquesta iniciativa tampoc tindria sentit. Segons la seva opinió, el rei Joan Carles mereix el màxim respecte de tots els espanyols perquè es tracta d'una persona que "ho ha donat tot per Espanya, les llibertats i la democràcia", la mateixa que, segons ha afegit, ha permès a Colau arribar al consistori barceloní.

"Ningú té dret per raó d'ideologia de fer el que han fet", ha manifestat l'alcalde de Calzadilla de los Barros, que considera que la retirada del bust és "un atac a la democràcia". També ha afegit que la decisió de Colau és pròpia d'"un autèntic dictador veneçolà".

La decisió del govern d'Ada Colau de retirar el bust de Joan Carles I ha aixecat molta polèmica i va eclipsar el ple extraordinari sobre pobresa que es va celebrar divendres. El govern espanyol, per la seva part, també va demanar "respecte" per la figura de Joan Carles I.

Galván ha sol·licitat a la Germandat Nacional Monàrquica d'Espanya el suport necessari per dur a terme aquesta iniciativa. A través d'un comunicat, el president d'aquesta entitat, Francisco Rodríguez Aguado, ha anunciat que elevarà a la seva junta directiva una petició de suport a l'alcalde de Calzadilla de los Barros.

stats