Societat 20/12/2016

Quintà va matar la dona perquè havia decidit deixar-lo, segons la nota de suïcidi

Els Mossos van trobar el text a l'escenari del crim, el pis on vivia la parella

Sílvia Barroso
2 min
Els serveis funeraris enduent-se un dels cadàvers de casa d'Alfons Quintà, després que el periodista matés la dona i se suïcidés

BarcelonaElla havia decidit deixar-lo perquè sospitava que ell li feia el salt. Aquest és el recargolat argument exposat pel periodista Alfons Quintà a la nota de suïcidi que va deixar a l'escenari del crim, el pis de les Corts on la va matar ahir.

Llegeix aquí el perfil d'Alfons Quintà escrit per Àlex Gutiérrez Segons aquest text que van trobar els Mossos d'Esquadra, la víctima –una metgessa del CAP Montnegre de 57 anys– creia que havia descobert una infidelitat d'Alfons Quintà després de mirar-li els missatges del mòbil. El periodista negava haver-la enganyat, però ella havia decidit separar-se'n. I la seva reacció va ser matar-la i després matar-se ell amb l'escopeta que tenia a casa. Aquesta és la versió que el polèmic periodista ha deixat de la seva última acció en una vida atzarosa, les turbulències de la qual en l'àmbit professional ja eren força conegudes.

El jutjat de violència sobre la dona es farà càrrec del cas, ja que es tracta d'un crim de violència masclista.

Avui a les 14.30 h els treballadors del CAP Montnegre han fet un minut de silenci per protestar pels fets. A banda del personal del CAP, pacients i membres de grups polítics –incloent-hi el regidor del districte de les Corts, Agustí Colom– s'han afegit a l'homenatge. La víctima, Victòria Bertran, treballava al centre des que es va obrir, segons confirmen alguns dels seus pacients, i hi era molt estimada. A l'acte alguns dels seus companys duien llaços negres a la roba en senyal de dol, i estaven visiblement afectats.

Treballadores del CAP Montnegre, on treballava la dona d'Alfons Quintà, que era metgessa, fan un minut de silenci per protestar pel crim
stats