Societat 08/02/2014

Allen acusa la seva exdona Mia Farrow d'instigar les acusacions d'abusos de la seva filla adoptiva

El director de cinema nega haver abusat de Dylan, a qui considera manipulada per una mare que no ha superat mai la separació

Efe
2 min

WashingtonEl director de cinema Woody Allen es defensa "per última vegada" de les acusacions d'abús sexual a la seva filla Dylan, que el persegueixen des de fa dues dècades, en un exhaustiu article a 'The New York Times', on atribueix l'última polèmica sobre el cas de la manipulació de la seva exdona Mia Farrow.

"Per descomptat jo no vaig abusar de Dylan. La vaig estimar i espero que un dia comprengui que ha estat enganyada i utilitzada per una mare més preocupada per la seva pròpia ira que pel benestar de la seva filla", escriu Allen en un article publicat a l'edició digital del diari nord-americà i que sortirà a l'edició en paper diumenge.

Aquestes són les primeres paraules d'Allen i, segons diu, les "últimes", després que la seva filla Dylan tornés a posar d'actualitat aquest cas, sempre latent, amb una carta oberta publicada recentment al mateix diari.

"Quan tenia set anys, Woody Allen em va portar a un altell fosc semblant a un armari al segon pis de casa. Em va dir que m'estirés a terra i que jugués amb el tren elèctric del meu germà. Després, va abusar sexualment de mi".

Així arrenca la dura carta amb la qual Dylan Farrow, filla adoptiva d'Allen i que ara té 28 anys, ha posat fi a més de dues dècades de silenci i en la qual narra com el seu pare va abusar presumptament d'ella el 1992, un suposat delicte que en qualsevol cas ja ha prescrit.

Allen, en una missiva que arriba una setmana després, mostra condescendència vers la seva filla i l'eximeix de tota culpa. D'altra banda, carrega contra la seva exparella Mia Farrow i la dibuixa com una dona dominada per la ira, ja que, diu el director, mai va poder superar que l'abandonés per casar-se amb Soon-Yi Previn, la filla que ella havia adoptat i que tenia llavors tan sols 19 anys.

"No és que dubti que Dylan hagi arribat a creure que va patir abusos, però si des dels set anys una mare amb un caràcter fort ensenya a una nena vulnerable a odiar el seu pare perquè és un monstre que va abusar d'ella, ¿és tan inconcebible que després de molts anys d'adoctrinament la imatge de mi que Mia va voler transmetre li hagi quedat?", es pregunta Allen.

I afegeix, fins i tot: "Un s'ha de preguntar si Dylan ha escrit aquesta carta o si va ser guiada per la seva mare".

El director d''Annie Hall' no escatima esforços a l'hora de deixar clar que creu que la seva exparella està darrere la polèmica carta de Dylan, en la qual la jove recrimina a Hollywood haver ignorat els fets i permetre a Allen una carrera plena d'èxits i reconeixements.

"¿La carta beneficia Dylan o simplement avança en la mesquina agenda de la seva mare? Una agenda que passa per entelar la meva imatge. Fins i tot hi ha [a la missiva] un intent de perjudicar la meva carrera en tractar d'involucrar-hi estrelles de cinema, la qual cosa fa molta més olor de Mia que de Dylan", esgrimeix.

A la seva carta, la filla d'Allen apuntava directament a les estrelles: "Què passaria si hagués estat la teva filla, Cate Blanchett? Louis CK? Alec Baldwin? I si haguessis estat tu, Emma Stone? O tu, Scarlett Johansson? Tu em coneixies quan era una nena, Diane Keaton, m'has oblidat?".

stats