Societat 08/06/2016

Els alumnes de Cantàbria tindran una setmana de vacances cada dos mesos

La conselleria vol que els trimestres "no siguin tan llargs"

Ara
2 min
Alumnes de l'escola Carlit, fent les proves de sisè de primària

BarcelonaEl calendari escolar de Cantàbria per al curs que ve inclou una setmana de vacances cada dos mesos. El curs es repartirà en cinc períodes lectius –el més curt, de 31 dies, i el més llarg, de 44–, amb l'objectiu que els trimestres "no siguin tan llargs ". Així ho va aprovar ahir la mesa d'educació regional de Cantàbria, que detalla que no suposarà una reducció de la jornada lectiva, perquè seguirà sent de 175 dies.

El conseller càntabre d'Educació, Ramon Ruiz, explica que l'única diferència respecte del calendari anterior són els dies de vacances que es fixaran al novembre, perquè la resta –Nadal, Carnestoltes i Setmana Santa– ja existien, i avança que la Conselleria té previst programar aquests dies activitats en els centres per facilitar la conciliació als pares.

Segons inclou el calendari facilitat per la Conselleria, els alumnes i professors càntabres tindran, a partir del 8 de setembre, un primer període de 35 dies lectius. Després hi haurà una setmana de vacances –del 31 d'octubre al 4 de novembre.

El segon període lectiu serà de 33 dies i després hi haurà dues setmanes sense classe del 26 de desembre al 6 de gener (festiu). El tercer període serà de 32 dies lectius, amb una altra setmana a continuació de vacances, del 23 al 28 de febrer. El quart període serà el de menys dies lectius, en concret 31, amb una altra setmana a continuació de vacances entre el 17 i el 21 d'abril, i l'últim i cinquè període lectiu serà el més llarg (44 dies), fins a finalitzar el curs el 23 de juny.

En declaracions als periodistes, Ruiz lamenta que l'esborrany d'aquest nou calendari s'hagi avançat pels sindicats als mitjans de comunicació abans de comunicar-se a totes les parts afectades, en referència als pares dels alumnes.

stats