Societat 30/01/2014

Els futurs mestres hauran de passar una prova per accedir a magisteri

El nou examen es farà a partir del juny del 2015. A la pròxima selectivitat, els alumnes que vulguin ser mestres hauran de treure un 5 en català i en castellà

Elisabet Escriche
1 min
FALTA DE MESTRES  Alemanya ha contractat graduats d'educació infantil de la UAB.

BarcelonaEls estudiants que vulguin accedir als graus d'educació infantil i primària hauran de superar un examen a banda d'aprovar la selectivitat. El Govern i les dotze universitats catalanes han acordat aquest dijous la creació d'aquesta prova d'aptitud personal obligatòria durant la reunió de la junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) celebrada a Barcelona.

La prova s'instaurarà a partir del juny del 2015. Mentrestant, aquest curs el que es farà és exigir als alumnes que vulguin estudiar magisteri una nota de 5 en els exàmens de català i castellà de selectivitat.

"L'examen té com a objectiu valorar els coneixements, les habilitats i les competències imprescindibles per cursar amb èxit el grau", assegura la junta del CIC en un comunicat. Per millorar la qualitat dels mestres, aquest curs 2013-2014 ja es va reduir un 15% el nombre de places de magisteri i es va posar en marxa el doble grau en educació infantil i primària en sis universitats.

stats