Societat 09/09/2013

El sector de les ambulàncies comença aquest dilluns una vaga de quatre dies

Els serveis mínims garantiran el transport de pacients que requereixin serveis d'hemodiàlisi o oncologia i en les urgències

Acn
1 min
El sector de l'ambulància es manifesta al carrer./ ACN

BarcelonaEls treballadors del sector de les ambulàncies comencen aquest dilluns una vaga de quatre dies. Del 9 al 12 de setembre protestaran contra la reducció d'un 9,2% a les nòmines. Una mesura que, des del seu punt de vista, és il·legal perquè no està inclosa a les clàusules dels contractes de concessió pública. Això, després que els sindicats i la patronal ACEA no hagin arribat a un acord tot i la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. Els serveis mínims decretats durant aquesta vaga han de garantir el transport en els casos d'urgències i en el d'aquells pacients que requereixin serveis d'hemodiàlisi o oncologia.

Després que la patronal anunciés la rebaixa salarial al mes de juliol, l'absència d'entesa entre les parts ha desembocat en una vaga que comença aquest dilluns i s'allargarà fins dijous.

El Govern ha determinat que els serveis mínims per a la vaga d'ambulàncies dels dies 9, 10, 11 i 12 de setembre han de garantir el transport en els casos d'urgència, tant accidents com trasllats intrahospitalaris, a més dels pacients que requereixin serveis d'hemodiàlisi o oncologia.

L'ordre signada pel conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, recorda que el transport de malalts i accidentats és un servei essencial. El text també constata que seran les empreses qui determinin el personal estrictament necessari per al funcionament d'aquests serveis mínims.

stats