Societat 28/02/2018

Anonymous recrimina a la Guàrdia Civil la detenció d'un jove a Tarragona pels atacs contra webs del 21-D

El noi, d'uns 30 anys, estaria vinculat en la campanya de ciberatacs de suport al referèndum de l'1-O

Acn
1 min
Un agent de la Guàrdia Civil inspeccionat un ordinador en l'operació a Tarragona vinculada a Anonymous

BarcelonaAnonymous ha recriminat les últimes hores a la Guàrdia Civil la detenció d'un jove a Tarragona pels atacs contra webs d'organismes públics i empreses espanyoles organitzadores de les eleccions del 21-D a Catalunya. La detenció es va produir aquest dimarts i es considera que el noi, d'uns 30 anys, estaria vinculat en la campanya de ciberatacs de suport al referèndum de l'1-O. L'operació de la Guàrdia Civil, batejada com a Green Hat, ha permès la detenció d'aquest hacker com a autor de 20 atacs informàtics que, segons el cos, pretenien aconseguir l'accés a l'estructura interna dels portals webs i obtenir privilegis d'administrador amb l'explotació de vulnerabilitats conegudes.

La Guàrdia Civil ha afegit que, una vegada aconseguit aquest accés, l'arrestat feia una modificació de la part pública de la pàgina web, incloent la seva firma @AnonXeljomudoX i imatges amb logotips i lemes relacionats amb el moviment Anonymous. A més de signar els seus atacs, el hacker eliminava comptes legítims amb perfil d'administrador i accedia a les dades personals continguts en les bases de dades de les pàgines atacades, segons el cos. Una vegada aconseguia aquestes dades, publicava el seu atac i part de les dades obtingudes en el seu perfil a la xarxa social Twitter, ha destacat la Guàrdia Civil.

Entre les dades personals publicades hi havia filiacions, comptes de correu electrònic i fins i tot contrasenyes d'accés de treballadors dels diferents organismes públics i empreses amb vincles a la organització de les eleccions del 21-D. A part de la detenció, la Guàrdia Civil també ha bloquejat el compte de Twitter de @AnonXeljomudoX.

stats