Societat 12/12/2018

La màfia dels narcopisos del Raval trasllada la seva activitat al Poble-sec

Els Mossos desmantellen dos locals fora de Ciutat Vella, on detenen quatre persones i troben 24 consumidors

Pau Esparch
2 min
Agents dels Mossos en l'operatiu d'avui per desmantellar dos narcopisos al Poble-sec

BarcelonaEn menys d'un mes i mig la màfia dominicana que controlava els narcopisos del Raval ha traslladat la seva activitat. La pressió policial al barri de Barcelona on més s'havien concentrat, ocupant pisos buits que convertien en punts de venda i consum de drogues, ha provocat que el negoci s'hagi traslladat fora del districte de Ciutat Vella. Els Mossos d'Esquadra han desmantellat aquest matí dos narcopisos al Poble-sec on han detingut quatre persones i han trobat 24 consumidors, que han identificat, a l'interior d'un dels locals.

No és el primer cop que la policia actua contra els narcopisos fora de Ciutat Vella. A mitjans de novembre, un parell de setmanes després del dispositiu Bacar –la macrobutada amb epicentre al Raval–, els Mossos van tancar dos narcopisos al barri de Sant Antoni, a l'Eixample. En el cas d'avui del Poble-sec, però, hi ha vincles amb la màfia dominicana que controlava el Raval. Dels quatre detinguts pels Mossos, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, dos són de nacionalitat dominicana i dos de nacionalitat espanyola.

Segons els Mossos, alguns detinguts en el dispositiu Bacar tenen relació amb els dos narcopisos desmantellats al Poble-sec. Una persona investigada –que no s'ha pogut localitzar– en l'actuació d'avui també ho estava en la macrobatuda al Raval. L'operació del Poble-sec estava dirigida pel jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona, el mateix que va portar el dispositiu Bacar.

Situats a prop del Raval

Els Mossos van començar a investigar els narcopisos al Poble-sec a principis de novembre, quan els veïns i els comerciants van alertar que hi havia toxicòmans que entraven i sortien dels dos locals, tots dos ubicats a prop del Raval. Un és al carrer Fontrodona i l'altre al carrer Radas. Els agents van comprovar que es tractava de punts on es distribuïen i es consumien drogues, sobretot cocaïna i heroïna. La policia també va detectar que la venda de xeringues es va triplicar a les farmàcies de la zona.

Després d'haver desmantellat els dos narcopisos, un s'ha retornat al seu propietari legítim i l'altre ha quedat precintat judicialment. Els Mossos han trobat a l'interior dels locals diverses dosis de marihuana, cocaïna i heroïna. La policia considera que els narcotraficants havien traslladat la seva activitat al Poble-sec per mantenir els toxicòmans habituals del Raval. Els agents atribueixen el desplaçament a l'augment de la presència policial que ha comportat el dispositiu Ubiq. Ahir els Mossos també van desarticular una xarxa de distribució de droga a Barcelona i l'àrea metropolitana.

stats