RELIGIÓ
Societat 18/04/2011

L'Arquebisbat de Barcelona descarta de forma definitiva l'excomunió del pare Manel

El cardenal Martínez Sistach entén que Manel Pousa "no sembla haver incorregut en cap pena canònica. El capellà havia relatat un llibre que va col·laborar en avortaments de noies en situació precària

Redacció
1 min

BarcelonaDesprés d'un procés de negociació, l'Arquebisbat de Barcelona ha descartat l'excomunió de Manuel Pousa, més conegut com pare Manel. Després d'analitzar les manifestacions que va fer en el llibre 'Pare Manel, més a prop de la terra que del cel', l'Arquebisbat ha entès que el sacerdot barceloní no ha "concorregut en la intenció del delicte" per haver col·laborat en els avortaments de dues noies en situació precària.

L'Arquebisbat de Barcelona ha anunciat la decisió en un comunicat. Després de completar el procés administratiu, el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, exposa que pres aquesta determinació perquè el pare Manel "no sembla haver incorregut en cap pena canònica". Sistach recomana a Manel Pousa que el treball que fa "al servei dels més pobres i marginats de la societat" el realitzi sempre "d'acord amb l'ensenyament de l'Església, amb la seva doctrina social i respectant tota vida humana des de la seva concepció fins a la mort natural".

L'amenaça d'excomunió sobre el pare Manel, que l'Arquebisbat va anunciar després de cridar a consultes el sacerdot, ha alimentat una campanya de suport al sacerdot a les xarxes social. El ressò de la decisió de l'Església també ha provocat que el llibre biogràfic de Pousa, escrit pel periodista Francesc Buxeda, assoleixi aquesta setmana la tercera edició.

stats