Societat 22/06/2016

Assumpta Escarp nega haver firmat una llicència irregular

A la diputada socialista i exregidora de Barcelona l'han jutjat avui al Tribunal Superior de Justícia per la construcció d'un parc de bombers en uns terrenys protegits

Efe
2 min
Assumpta Escarp al banc dels acusats, juntament amb els altres tres acusats

BarcelonaLa diputada socialista i exregidora de Barcelona, Assumpta Escarp, ha negat avui haver signat una llicència irregular per a la construcció d'un parc de bombers en una zona verda, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que l'ha jutjat per la presumpta irregularitat. La Fiscalia demana vuit anys d'inhabilitació i una multa de 6.000 euros per l'exregidora.

Escarp ha aportat un certificat al tribunal per provar que la llicència d'obres per autoritzar la construcció de l'equipament de bombers en uns terrenys protegits del parc Joan Miró de Barcelona no la va signar ella, sinó el llavors alcalde accidental, Carles Martí. Quan va declarar davant la jutge que investigava el cas, Escarp va dir que havia firmat ella el document. Avui, davant del TSJC ha assegurat que ho va fer induïda per un error i que, després, ha pogut comprovar que l'autorització no portava la seva rúbrica.

L'exregidora ha assegurat que, malgrat que coneixia el projecte de construcció de l'edifici provisional de bombers, ignorava que la zona estava protegida per un pla especial urbanístic de 1982. Segons Escarp, la ubicació provisional del parc va ser fruit d'un "treball conjunt" entre els bombers de Barcelona, els serveis tècnics del consistori i l'àrea d'Urbanisme, amb la finalitat de donar "una resposta ràpida" a la necessitat de trobar un lloc per a l'equipament.

Després d'insistir que no té coneixements jurídics i que mai ha assumit responsabilitats tècniques, Escarp ha negat haver donat cap indicació sobre la tramitació de la llicència als altres tres acusats, que han assegurat que la tramitació de la llicència va ser completament legal. La jutge va arxivar inicialment el cas però l'Audiència va obligar a reobrir-lo. Qui el va denunciar són un grup de veïns, que exerceixen l'acusació particular en el cas i demanen penes d'inhabilitació per a Escarp, així com una indemnització de 720.000 euros.

stats