Societat 08/05/2020

Detenen un membre del Daeix a Barcelona "altament radicalitzat"

El presumpte terrorista podria haver estat preparant un atemptat a Barcelona

A.l.
1 min
Detenen un membre del Daeix a Barcelona "altament radicalitzat"

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un presumpte terrorista vinculat al Daeix. Segons ha comunicat el cos policial espanyol, l'home, que actuava en solitari, "presentava la voluntat de dur a terme una acció terrorista", tot i que de moment es desconeixen més detalls del lloc on volia cometre l'atemptat.

El detingut s'havia radicalitzat i tenia afinitats amb el Daeix des de fa almenys 4 anys. El procés de radicalització, segons un comunicat del ministeri de l'Interior, s'ha accelerat durant l'estat d'alarma, "activant-se de manera altament vistosa i preocupant", i s'ha considerat "una amenaça real per a la seguretat". Per això la Guàrdia Civil ha actuat i ha intervingut al domicili de l'home, al carrer Josep Anselm Clavé, a Ciutat Vella, de la capital catalana.

La radicalització "extrema" de l'individu s'ha vinculat a les crides des de la direcció del Daeix perquè els "actors solitaris, assentats en territori occidental, es mobilitzin i duguin a terme atacs als seus llocs de residència". Des d'Interior apunten que durant l'expansió del coronavirus hi ha hagut diferents atacs terroristes del que s'anomenen "llops solitaris" amb "armes blanques o atropellaments amb vehicles."

Durant la vigilància policial de l'individu se l'ha vist "incomplir de manera habitual i sense justificació les normes de confinament", i s'ha percebut que aquests desplaçaments per la ciutat de Barcelona "els feia sota importants mesures de seguretat", fent previsible una "possible cerca d'objectius".

La investigació l'han dirigit el jutjat central d'instrucció número 4 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional i ha comptat també amb la col·laboració de les autoritats del Marroc, d'on era l'home, i de l'FBI nord-americà.

stats