Societat 21/08/2017

Dos atemptats amb víctimes de 35 nacionalitats

Identificades les 15 víctimes mortals dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Encara hi ha una cinquantena de persones ingressades, 9 de les quals en estat crític

Laia Vicens
3 min

Bèlgica (1)

Holanda

Alemanya

Àustria

Regne Unit

Canadà (1)

Hongria

Irlanda

Romania

França

Macedònia

Portugal (2)

Turquia

EUA (1)

Grècia

Xina

Espanya (6)*

Kuwait

Itàlia (3)

Pakistan

República

Dominicana

Algèria

Egipte

Cuba

Taiwan

Mauritània

Filipines

Hondures

Veneçuela

Colòmbia

Equador

Perú

Austràlia (1)*

Argentina

País d’origen de les persones afectades en els atemptats de Barcelona i Cambrils (nombre de morts)

Bèlgica (1)

Itàlia (3)

Canadà (1)

EUA (1)

Portugal (2)

Espanya (6)*

Austràlia (1)*

País d’origen de les persones afectades en

els atemptats (nombre de morts)

*Una de les víctimes espanyoles tenia també la nacionalitat argentina, i la víctima australiana tenia també la nacionalitat britànica

[si veus aquest contingut des d'una aplicació mòbil, clica aquí per veure el mapa que il·lustra la notícia]

L'estat de les víctimes

Totes les víctimes mortals dels atemptats de Barcelona i Cambrils han pogut ser identificades, segons ha informat el conseller de Justícia, Carles Mundó, en la roda de premsa d'aquest dilluns. El nombre de morts s'ha elevat a 15, després de confirmar la relació entre l'home que va aparèixer apunyalat a Sant Just Desvern i l'atemptat de la Rambla.

Encara hi ha una cinquantena de persones ingressades en 13 hospitals catalans, de les quals 9 estan en estat crític, 10 estan greus, 20 menys greus i 1 lleu. El conseller ha dit que la identificació dels cossos ha sigut una feina exigent que s'ha fet amb eficàcia. En menys de 48 hores ja havia sigut possible identificar la meitat de les víctimes mortals, tasca en la qual han col·laborat 110 forenses. 9 dels cossos ja s'han lliurat a les famílies i la resta seran entregats durant el dia d'avui.

Entre les víctimes mortals hi ha 7 dones i 8 homes, incloent-hi dos nens. Són les següents:

Espanya

 • A.M.S., 67 anys. Saragossa. Passava uns dies al seu apartament de Cambrils. Havia sortit a celebrar l'aniversari del seu marit i de la seva germana. Tots dos estan ingressats a l'hospital.
 • F.L.R., 57 anys. Rubí. Van baixar a Barcelona amb la seva neboda i el seu fill. Regentaven una carnisseria a Rubí, on havia arribat procedent de Granada als anys 60.
 • X.M., 3 anys. Rubí. Anava al cotxet, empès pel seu oncle avi. La seva mare i la seva tieta (la dona de F.L.R.) estan ferides.
 • P.C., 75 anys. Sant Hipòlit de Voltregà. Passejava amb la seva filla, que està ferida però fora de perill.
 • S.A.P., 40 anys. Treballava a la Boqueria. Feia 10 anys que vivia a Barcelona, on viuen els seus cosins. Tenia la doble nacionalitat espanyola i argentina.
 • P.P., 34 anys. Vilafranca del Penedès. Era llicenciat en enginyeria electrònica a la UPC i treballava a Seat. La seva gran passió era la cooperació, i per això va viatjar fins a Haití després del terratrèmol del 2010.

Itàlia

 • B.G., 35 anys. Estava de vacances amb la seva dona i els seus dos fills, de 7 mesos i 5 anys. Treballava com a director de màrqueting a la Llombardia.
 • L.R., 25 anys. S'havia acabat de graduar en enginyeria energètica a la Universitat de Pàdua. Viatjava amb la seva nòvia.
 • C.L., 80 anys. S'havia apuntat a un viatge per conèixer Barcelona. Feia 60 anys que vivia a l'Argentina.

Estats Units

 • J.T., 42 anys. Havia vingut a Europa amb la seva dona (havien estat a París i Venècia) per celebrar el primer any de casats. Van separar-se un moment i ell va ser atropellat. Treballava en un negoci familiar arreglant piscines.

Portugal

 • Una dona de 74 anys i la seva neta de 20, els nom de les quals no ha transcendit. Els cossos es van entregar ahir a la família.

Bèlgica

 • E.V., 44 anys. Visitava Barcelona amb el seu marit i els seus fills, d'11 i 14 anys. Un dels objectius del viatge era anar al Camp Nou, perquè els nens són uns apassionats del futbol.

Austràlia

 • J.C., 3 anys. El menor viatjava amb la seva mare, que està ingressada en un hospital. L'avís del seu avi demanant ajuda per buscar-lo havia encès totes les alarmes i s'havia arribat a publicar que estava desaparegut, però els Mossos asseguren que sempre l'havien tingut localitzat. El pare va haver de volar des de Sydney per identificar el cos del nen. Tenia també la nacionalitat britànica.

Canadà

 • I.M.W. Natural de Vancouver, estava de viatge amb la seva dona, amb qui feia 53 anys que estava casat. La seva filla és sergent de policia al Canadà i va confirmar la mort del seu pare a Facebook.

Els atemptats van deixar més de 130 ferits, que procedien de 35 països: Espanya, Itàlia, Portugal, els Estats Units, Bèlgica, Austràlia, el Canadà, el Regne Unit, Irlanda, Turquia, França, Grècia, Holanda, Alemanya, Àustria, Hongria, Romania, Macedònia, Taiwan, Cuba, Egipte, República Dominicana, les Filipines, la Xina, Hondures, Veneçuela, el Pakistan, Colòmbia, l'Equador, Kuwait, el Perú, l'Argentina, Algèria i Mauritània.

stats