Atrapen un cangur que saltava pels carrers de Roda de Ter

L’animal s’ha escapat d’un camió d’una empresa d’Alemanya que transportava cavalls

2 min
Captura del vídeo en què un vigilant i un veí intentaven atrapar l’animal

BarcelonaUna trucada inusual ha posat en alerta aquest matí els vigilants municipals de Roda de Ter. Una veïna els ha dit que un animal gens habitual saltava pels carrers del poble i els ha entrat un altre avís pel 112 que els explicava el mateix. Quan els vigilants han arribat a la zona han comprovat que era un cangur: en concret, un ualabi –una espècie més petita que un cangur habitual–. Com es pot veure en un vídeo que ha circulat per les xarxes socials, un vigilant i un veí han pogut atrapar l’animal.

Això ha passat a primera hora del matí i en aquell moment no se sabia d’on havia sortit el cangur. Però un veí del poble l’ha reclamat i els vigilants municipals li han entregat. Més tard, aquest veí ha manifestat als Agents Rurals que l’animal és propietat de dues persones estrangeres que ja se l’han emportat. Segons la investigació dels Agents Rurals, el cangur s’havia escapat d’un camió que transportava cavalls quan el vehicle estava en una finca a prop d’on han atrapat el cangur. El camió descarregava els cavalls en una empresa d’espectacles i doma d’animals.

Treballadors d’una empresa d’Alemanya

Els Agents Rurals han informat que les dues persones que el veí ha dit que eren les propietàries del cangur treballen en una empresa de transport de cavalls amb seu social a Alemanya. Havien entregat a la mitjanit dos cavalls en aquesta finca de Roda de Ter que procedien de Palma. El cos ha vist que el transport de cavalls estava notificat de manera correcta però no constava, en canvi, que es transportés cap ualabi.

Per això la investigació dels Agents Rurals ara vol comprovar l’origen de l’animal, si es disposava de tota la documentació que calia, en quines condicions s’ha transportat i determinar qui n'és el verdader propietari per aclarir la seva actuació en la fugida del cangur.

stats