SOCIETAT
Societat 08/02/2013

Augmenten un 6,6% els robatoris amb violència en domicilis el 2012

En conjunt, els delictes contra el patrimoni amb violència han augmentat un 13,8%, i destaca especialment l'increment de les estrebades (un 19,5%) i dels robatoris amb violència a la via pública (13,5%)

Laura Díaz-roig
1 min
La casa on van agredir i robar la dona, en una urbanització de Santa Cristina d'Aro.

BarcelonaEls robatoris amb violència i intimidació a domicilis van augmentar un 6,6% l'any 2012, segons el balanç delinqüencial de Catalunya de l'any passat presentat aquest divendres pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler, acompanyat del cap dels Mossos, Josep Milan, el director de la policia, Manel Prat, i el comissari portaveu Joan Miquel Capell.

El conjunt dels delictes contra el patrimoni amb violència van augmentar un 13,8%, i destaca especialment l'increment de les estrebades (un 19,5%) i dels robatoris amb violència a la via pública (13,5%).

Per regions policials, els robatoris amb violència a domicilis van créixer un 86% a Girona, mentre que a Barcelona van baixar un 11%.

"Tenim un problema –els delictes contra el patrimoni– però no s'ha de treure de context perquè es genera una sensació d'inseguretat que no es correspon amb les xifres", ha dit el conseller.

Malgrat que segons Espadaler la crisi "no té una correlació directa" amb l'augment d'aquest tipus de delictes, el cap dels Mossos ha destacat que "el 74% dels fets analitzats són comesos per gent no especialitzada que busca diners ràpids", que ha descrit com "el 'low cost' del delicte".

Pel que fa al conjunt, els fets penals –que inclouen delictes i faltes– van baixar un 0,3%. "Es manté la tendència raonablement positiva dels tres últims anys", ha detallat el conseller, que ha destacat que és el primer cop que s'arriba a una taxa de delicte per cada 1.00 habitants inferior al 70 (69,8). Els delictes contra les persones –homicidis, lesions i agressions sexuals– es van reduir un 10%.

stats