Societat 09/05/2014

Presó per al conductor de l'excavadora que va causar l'accident de Badajoz

L'home, de 37 anys, havia consumit cocaïna i cànnabis. El jutge li imputa delictes d'homicidi per imprudència, lesions i contra la seguretat viària. Cinc menors van morir quan l'excavadora va xocar amb un microbús

Efe
2 min
El conductor de l'excavadora que hauria provocat l'accident de Badajoz, surt dels jutjats on s'ha decretat el seu ingrés a presó / EFE

BadajozEl conductor de la retroexcavadora involucrat en l'accident d'autobús que la nit de dijous va costar la vida a cinc nois de Monterrubio de la Serena (Badajoz) ha estat enviat pel jutge a presó després de prestar declaració i que les primeres anàlisis determinessin que havia consumit drogues. El titular del jutjat número 2 de Castuera li imputa cinc delictes d'homicidi per imprudència, un altre de lesions greu i un altre contra la seguretat viària.

El detingut, F.F.M. de 37 anys, havia consumit cocaïna i cànnabis, segons les primeres anàlisis, quan la nit de dijous conduïa la retroexcavadora a la carretera BA - 051, que uneix les localitats de Badajoz de Puerto Hurraco i Castuera.

Segons Trànsit, l'accident es va produir quan un microbús, en què viatjaven 17 persones, entre elles 14 joves de l'equip de futbol de Monterrubio, avançava en una llarga recta la màquina agrícola i el conductor ara detingut va realitzar un gir brusc cap a l'esquerra, el que va obligar al bus a intentar esquivar-la desplaçant-se també a l'esquerra i, finalment, bolcant a la cuneta. Un dels nens que viatjava en el microbús , Jesús Esteban , ha assegurat que la retroexcavadora es va ficar a la carretera sense respectar el senyal d'Stop, encara que Trànsit no confirma aquest extrem. Sí que ha informat, però, que tots els supervivents que viatjaven en el microbús portaven posat el cinturó de seguretat. No ha precisat, però, si també feien ús d'aquest element els cinc morts.

Capella ardent

Els fèretres amb els cossos d'aquests cinc morts -d'entre 12 i 15 anys- han arribat aquest divendres al poliesportiu municipal de Monterrubio de la Serena (Badajoz), on s'ha instal·lat la capella ardent, entre el dolor de familiars i veïns i en mig d'un respectuós silenci, després que els hagin practicat les autòpsies a l'Institut Anatòmic Forense de Badajoz. El pavelló, ple de corones i rams de flors, ha estat tancat al públic fins a les onze hores de dissabte, quan se celebri el funeral. En el seu interior romanen els familiars i cercles pròxims de les víctimes, atesos per un equip de psicòlegs de Creu Roja.

El Servei Extremeny de Salut ha muntat un dispositiu especial a Monterrubio de la Serena, localitat de poc més de 2.500 habitants, que viu consternada per aquesta tragèdia. S'ha obert un hospital de campanya al poliesportiu municipal, atès per un equip format per un metge i un infermer i una ambulància.

Mentrestant, només quatre de les 13 persones que van resultar ferides en l'accident, tres nens i un adult, continuen ingressades a l'Hospital de Don Benito-Villanueva. L'estat dels ferits no és greu i la seva evolució és favorable.

stats