Societat 28/07/2019

Un mort en una baralla de matinada al Port Olímpic de Barcelona

Una altra persona ha quedat ferida crítica i una tercera lleu

Efe
2 min
Imatges d'arxiu d'ambulàncies del SEM.

BarcelonaUna persona ha mort i una altra ha quedat ferida lleu en una baralla registrada aquesta matinada a la zona d'oci nocturn del Port Olímpic de Barcelona.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la baralla s'ha registrat cap a les 4.45 hores de la matinada al Port Olímpic de Barcelona, prop del carrer Marina. En el marc de la baralla, una persona ha quedat ferida crítica i una altra lleu. Els dos ferits han estat evacuats pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital Clínic de Barcelona, on el ferit crític ha mort poc després, segons les fonts.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per intentar identificar i detenir l'autor o els autors de l'agressió.

El crim arriba poques setmanes després que en aquesta zona es produís una agressió sexual a una menor o que una parella denunciés una agressió homòfoba en una discoteca del Port. Amb aquests precedents, el tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha demanat una reunió d'urgència amb els Mossos d'Esquadra per abordar la falta de seguretat al Port Olímpic. L'Ajuntament denuncia que fa mesos que, en aquesta zona, hi ha diversos conflictes.

De fet, fa mesos que la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, reclama a la Generalitat que desbloquegi la delegació de les competències del Port Olímpic. Sanz considera que es tracta d'un espai "obsolet" que necessita d'una transformació urbana i que, malgrat tenir el projecte per fer-ho, el consistori no el pot tirar endavant perquè la Generalitat no n'ha cedit les competències.

Al febrer del 2018, l'Ajuntament plantejava tancar tots els locals d'oci nocturn del Port Olímpic el 2020, quan acaben totes les concessions dels locals. Segons va assegurar llavors l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l'aposta del govern municipal és potenciar usos "més positius" per millorar els problemes de convivència derivats de l'existència d'aquest tipus d'establiments.

stats