Societat 03/08/2016

Barcelona ha passat de 800 a 300 manters en les últimes setmanes, segons l'Ajuntament

Pisarello ho atribueix a la intervenció del passeig Joan de Borbó i al fet d'haver intensificat les sancions als compradors

Ara
1 min
Un grup de 'manters' al Passeig Joan de Borbó

BarcelonaEls venedors ambulants que hi ha a Barcelona són menys de la meitat dels que hi havia fa setmanes. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat aquest dimecres que els manters han passat de ser 800 a només 300, segons Europa Press, un descens que ha atribuït a la intervenció al passeig Joan de Borbó i al fet d'haver intensificat les sancions als compradors.

Pisarello ha afirmat que el consistori tenia "un problema gran" fa unes setmanes, però que "ara s'ha reduït de forma substancial". Per a l'Ajuntament és especialment remarcable que el descens sigui precisament a l'estiu, l'època "més complicada", assegura.

Malgrat tot, en aquest període el fenomen del 'top manta' s'estén per tota la costa catalana, segons ha assenyalat, però ha remarcat que les intervencions policials que es fan a la ciutat "són molt efectives". Pisarello ha destacat, d'altra banda, la importància de les "mesures socials" que asseguren que estan impulsant de cara als venedors ambulants.

stats