Societat 12/07/2017

Barcelona no atorgarà llicència per a l’hotel de luxe de Drassanes

L’informe jurídic municipal s’empara en la sentència del TSJC que va deixar sense efecte el pla d’usos de Ciutat Vella de l’exacalde Trias

Elena Freixa
2 min
Un nou hotel de luxe  Obrirà al Raval 
 Tot i la moratòria

BarcelonaEl polèmic hotel de luxe a les Drassanes no es construirà. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que no atorgarà la llicència a l’empresa Practik Hotels després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés fa un mes el pla d’usos de Ciutat Vella fet per l’anterior govern de CiU i que permetia l’hotel.

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha defensat que la sentència que han analitzat els serveis jurídics municipals determina que el pla d’usos de l’anterior alcalde, Xavier Trias, era una eina “arbitrària” que no s’ajustava als objectius i que teòricament perseguia equilibrar les places hoteleres a la zona. “Va ser un nyap administratiu”, ha criticat Sanz.

La sentència “anul·la el pla d’usos i determina que tot el que estigui en marxa per a l’obtenció de llicència no ha de permetre que l'aconsegueixin”, ha dit Sanz, que ha afegit que el consistori també estudiarà les llicències atorgades en base a aquest pla d’usos per si considera que n’ha de revocar alguna.

La regidora de Ciutat Vella Gala Pin ha celebrat que el projecte s’aturi després de la mobilització intensa dels veïns que s’hi oposaven. Ha insistit que torna a estar vigent el pla d'usos previ, el del 2010, que no permetia nous allotjaments turístics. Segons Pin, abans de l'hotel de 200 llits, el solar havia d'acollir habitatge social.

Malgrat la decisió d'aturar l'hotel, la qualificació actual dels terrenys de Drassanes permetria ubicar-hi oficines, ha reconegut Sanz. La tinent d'alcalde d'Urbanisme ha dit que caldrà esperar per valorar quins projectes es presenten.

Praktik Hotels respon a l'Ajuntament

La cadena hotelera Praktik ha lamentat la "indefensió" que genera la situació actual amb l'Ajuntament, a qui acusa de no haver-li comunicat la decisió de denegar-li la llicència de Drassanes. En un comunicat, ha insistit que la sentència del TSJC no és ferma i que els plans d'usos -tant el del 2013 com l'anterior del 2010- van quedar derogats quan es va aprovar el pla d'hotels de Colau (el PEUAT).

Praktik ha acusat el govern d'Ada Colau de recórrer a tota mena d'accions per retardar la concessió de la llicència i de tancar-se en banda a qualsevol tipus de negociació amb el grup hoteler, que ha dit que seguirà lluitant per totes les vies judicials que cregui oportunes per tirar endavant el projecte.

Entre les propostes que es van fer arribar a l'Ajuntament i que van ser rebutjades, el grup hoteler ha recordat la de construir habitatge de protecció a la zona "sense tenir obligació legal de fer-ho".

stats