Societat 06/02/2015

Barcelona detecta 161 pisos de bancs buits, 19 susceptibles de ser multats

La inspecció s'ha fet a Ciutat Meridiana, Trinitat Vella i Besòs 

Europa Press
1 min
Margarita Ribelles (amb samarreta verda) va aconseguir aturar el seu desnonament el mes passat. Ahir va intentar aturar els deu desnonaments previstos a Nou Barris.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha detectat 161 pisos d'entitats bancàries buits als barris de Ciutat Meridiana, Trinitat Vella i Besòs, després d'inspeccionar des de novembre els 398 que considerava que podien estar desocupats. D'aquests 161 pisos buits, 19 han estat desocupats més de dos anys, de manera que l'Ajuntament ha instat les entitats propietàries a ocupar-los, o els començaran a sancionar a partir del març.

El tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha explicat aquest divendres en roda de premsa que el consistori ha enviat un avís a les entitats bancàries propietàries dels 19 habitatges buits per advertir-los que, si en un mes no posen a disposició del mercat el pis buit, seran sancionats al març amb una multa de 5.000 euros. Si seguissin sense modificar la situació, el gerent adjunt d'Habitatge, Antoni Sorolla, ha concretat que, després de la primera multa, s'imposarà una segona de 10.000 euros i després una tercera de 15.000 euros. Posteriorment es sancionaria l'entitat amb una quantitat equivalent al valor de mercat del pis.

Vives ha defensat que, després de la inspecció, el consistori pot "parlar amb més coneixement de causa i dimensionar el tamany del problema en aquests barris -que són els més afectats per desnonaments- i tenir una idea del problema a la resta de la ciutat". Vives ha assegurat que l'Ajuntament estendrà les inspeccions a la resta de la capital catalana, i començarà a actuar en els barris on la situació sigui més greu. Pretenen obtenir xifres exactes dels pisos d'entitats bancàries buits a tota la ciutat "tan aviat com sigui possible", i ha augurat que serà en el termini del pròxim mes i mig.

stats