Societat 31/05/2021

Barcelona preveu una revetlla de Sant Joan a les platges similar a les d'abans del covid

L'Ajuntament defensa que és una nit "molt especial" i treballa en coordinació amb els municipis metropolitans

ARA
2 min
Les platges de Barcelona ja estan reobertes al bany.

BarcelonaLa situació de la pandèmia aquest estiu és diferent de la de l'any passat, sobretot per l'avenç de la vacunació, i l'Ajuntament de Barcelona treballa amb la hipòtesi de poder mantenir les platges obertes durant la revetlla de Sant Joan i no haver-les de tancar com va fer l'estiu passat. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que ha assegurat que confien poder tenir "una revetlla semblant" a les d'abans de la pandèmia. Ha dit que es permetrà la "megaconcentració" d'altres anys perquè es tracta d'una nit "molt especial" que no té "res a veure" amb la resta de nits i perquè les dades indiquen que l'obertura "no produeix cap increment de les dades de la pandèmia", segons recull l'ACN. Batlle ho ha explicat durant la roda de premsa per informar de l'activació des del dilluns 24 de maig del Grup de Platges amb 90 agents i 32 vehicles, que enguany prestaran una atenció especial als vehicles de mobilitat personal.

L'àrea d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona està treballant en coordinació amb la resta de municipis metropolitans amb platja per concretar els "detalls del dispositiu" per la revetlla de Sant Joan, com ja va avançar fa uns dies el regidor Eloi Badia, que va defensar la necessitat d'una decisió coordinada.

Com es feia abans de la pandèmia els agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la Policia Portuària treballaran amb altres dispositius municipals per buidar les platges a les sis del matí i permetre que els serveis de neteja deixin l'espai net per a qui vulgui banyar-se el dia següent al matí. "Aquest dispositiu ja l’hem fet molts anys. L'any passat hi va haver una interrupció per la pandèmia, però el previsible és que aquest any la revetlla de Sant Joan sigui semblant que abans de l'any passat", ha exposat el màxim responsable de Seguretat.

Grup de Platges

El 24 de maig va entrar en funcionament el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que estarà desplegat fins a finals de setembre. Tenen la seu a l'oficina conjunta del passeig Joan de Borbó, el mòdul de la platja de la Barceloneta i el de l’espigó de la platja del Bogatell. El grup està format per 90 agents que patrullen a peu; amb escúters; amb vehicles de quatre rodes; amb bicicletes; amb vehicles tipus quad adaptats especialment per circular per la sorra, i amb dues embarcacions semirígides de 6,5 i 7,5 metres respectivament. En total, aquest grup disposa de 32 vehicles.

Entre les seves funcions hi ha controlar infraccions, prevenir furts i robatoris, assistir a víctimes, recollir denúncies, primers auxilis i navegació d'embarcacions a motor. Batlle ha destacat que aquest dilluns ha començat una campanya específica per fer un pas més en el control dels vehicles de mobilitat personal a la zona de platges. Ha dit que s'actuarà amb "contundència" i que si convé s'immobilitzaran i retiraran aquests vehicles.

L'estiu passat aquest grup va intervenir 69.308 begudes provinents de la venda ambulant no autoritzada, un 60% menys que l’any anterior, i va interposar un total de 8.927 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada i 117 per altres activitats no autoritzades. El grup operatiu va interposar 53 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit.

stats