Port Olímpic

Barcelona invertirà 4,2 milions d'euros en la reforma del Centre Municipal de Vela

La remodelació del centre forma part de la transformació del Port Olímpic, que es preveu que finalitzi el 2024

Joan Cebrián
2 min
El reformat Centre Municipal de Vela ideat per l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaEl Centre Municipal de Vela de Barcelona (CMV) es renovarà 30 anys després de la seva inauguració pels Jocs Olímpics. L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest divendres el projecte de remodelació del CMV, que suposarà una inversió de 4,2 milions d'euros. L'executiu municipal farà una reforma íntegra del centre, en el marc part de la transformació del Port Olímpic. Tal com passa amb el projecte del Balcó Gastronòmic del Port Olímpic del Moll de Gregal, l'Ajuntament preveu enllestir les obres els primers mesos del 2024 per a la Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà entre el setembre i l'octubre d'aquell mateix any.

La renovació del Centre Municipal de Vela es finançarà per l'empresa Barcelona Serveis Municipals (B:SM), però la seva gestió correspondrà a l'Institut Barcelona Esports (IBE). La remodelació del centre consistirà en una reforma integral de l'edifici. Amb aquest projecte l'Ajuntament pretén reparar problemes estructurals com la carbonatació del formigó i les filtracions d'aigua, fer que el recinte sigui més sostenible i augmentar la seva demanda de serveis. Per aquest últim aspecte vol crear una nova sala polivalent –gestionada per B:SM– a la zona superior de l'edifici amb vistes al mar per sobre del dic de recer.

"La reforma d'aquest espai tan emblemàtic per al món nàutic és imprescindible ara, precisament en aquest moment clau de la vela a Barcelona amb la proximitat de la Copa Amèrica 2024", ha declarat el regidor d'Esports, David Escudé. La competició més important del món de la vela està marcant els terminis de la transformació del Port Olímpic ideat per l'Ajuntament de Barcelona, que s'ha vist obligat a avançar dos anys el final de la remodelació del port.

El primer tinent d'alcaldia i president de B:SM, Jaume Collboni, ha reivindicat que amb la reforma del Centre Municipal de Vela i altres projectes com el del Balcó Gastronòmic el consistori vol "connectar" la ciutadania amb el mar a través del Port Olímpic. Segons les dades de l'IBE, cada any 18.000 persones fan servir el CMV per practicar esports aquàtics com la vela o el pàdel surf. Tot i així, només 1.200 persones tenen abonaments anuals, mentre que 1.600 utilitzen les instal·lacions ocasionalment. El gran gruix d'usuaris del centre són els infants i els joves, que normalment provenen d'escoles de Barcelona i la resta de l'àrea metropolitana.

stats