Fa temps que el Gremi de Restauració havia denunciat les irregularitats en aquest sector. Segons la seva denúncia, entre les infraccions més habituals hi havia que molts d'aquests forns de pa tenen més de 20 metres quadrats i, per tant, més de 14 cadires a la zona degustació, que és el nombre total permès. A més, el Gremi també criticava que alguns d'aquests establiments venguin alcohol, malgrat que ho tenen prohibit, tant d'alta com de baixa graduació, així com productes d'altres especialitats, com ara amanides, croquetes o bacallà. Així mateix, fan ús de fórmules comercials com dinars, sopars o menús, que estan expressament prohibits a l'ordenança d'establiments i centres de comerç alimentari.
Barcelona
Barcelona ha obert 102 expedients a fleques degustació per incomplir la llicència
1 min
L'Ajuntament de Barcelona ha obert 102 expedients a fleques degustació per comprovar si compleixen la llicència. Ho ha explicat a la comissió d'Economia la cinquena tinenta d'alcalde, Raquel Gil, que ha aclarit que d'aquests expedients n'hi ha 12 que s'han arxivat sense "anomalies".
De la resta, segons les dades que ha donat en resposta a una pregunta d'Esquerra, n'hi ha 14 que encara estan pendents d'inspecció. Els altres 76 estan en diferents fases del procés administratiu. D'aquests n'hi ha 9 que només estan pendents de rebre la notificació de cessament d'activitat, 4 en període de recurs i 26 pendents de notificació de mesures cautelars.
La denúncia del Gremi de Restauració