Soroll
Societat Barcelona 09/11/2022

Barcelona prohibirà els 'skates' a la zona del Macba a primera hora del matí

L'Ajuntament amplia l'horari de la restricció per evitar que es patini a la plaça dels Àngels i als entorns abans de les nou

2 min
Skaters al davant del Macba

BarcelonaEl 2019 l'Ajuntament de Barcelona va decidir prohibir que els skaters poguessin patinar en horari nocturn. Una mesura que buscava protegir els veïns de la zona de la plaça dels Àngels, al Raval, contra el soroll que provocava aquesta activitat. La restricció, que es pot veure anunciada en diferents cartells entorn de la plaça, fixava que els monopatins no hi podrien circular entre les deu del vespre i les set del matí. Ara, però, en plena campanya per intentar reduir els decibels a les zones més castigades pel soroll, el govern municipal ha decidit ampliar aquesta prohibició i deixar lliure de monopatins la primera hora del matí. Segons un decret d'alcaldia signat el 3 de novembre, la restricció passarà a aplicar-se entre les deu del vespre i les nou del matí un cop quedi aprovada de manera definitiva.

L'aprovació inicial d'aquesta mesura apareix ja avui publicada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), que detalla que ara s'obrirà un termini de 20 dies perquè tothom pugui consultar els canvis i presentar-hi al·legacions. La limitació horària, com ha passat ja en els últims tres anys, no afecta només la plaça on hi ha el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), sinó també els carrers que hi condueixen: l'àmbit comprès entre la ronda Sant Antoni i els carrers Tallers, Joaquín Costa, Ramelleres i Pintor Fortuny o Peu de la Creu.

Un dels cartells que informen de la prohibició de circular amb monopatí durant la nit.

Segons va informar l'Ajuntament quan va aprovar la primera restricció horària, la multa per incomplir la prohibició té un valor mitjà d'uns 460 euros. L'aprovació inicial de la mesura coincideix en el temps amb l'entrada en vigor de la norma que obliga les botigues d'alimentació del carrer Joaquín Costa a tancar des de les deu del vespre fins a les set del matí com a mesura enfocada a reduir l'activitat nocturna i, per tant, el soroll. A l'àmbit de Joaquín Costa, la nova norma afecta 43 locals, 35 dels quals al mateix carrer, i vuit en carrers adjacents com Ferlandina, Paloma, Tigre, Guifré, Peu de la Creu i Carme.

La mateixa mesura s'aplica ja, també, a la zona del carrer Escudellers, al Barri Gòtic, on hi ha 5 botigues alimentàries afectades i dues més en carrers adjacents com Nou de Sant Francesc i Nou de Zurbano. En total, són 60 negocis que hauran de deixar d'obrir en la franja nocturna a partir d'avui mateix.

Els canvis que encara no han quedat aprovats de manera definitiva són els que afecten la restauració a les zones de Joaquín Costa i la plaça dels Àngels i del carrer d'Escudellers i la plaça de George Orwell. Segons va anunciar el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, a l'estiu, els locals hauran d'avançar el tancament a les dues de la matinada, mentre que les terrasses deixaran d'atendre clients a les onze de la nit durant tota la setmana. Aquesta mesura, però, està encara en fase d'al·legacions.

stats