Barcelona
Societat Barcelona 28/12/2022

Quant costarà entrar al Zoo, al Tibidabo o al Parc Güell el 2023?

L'Ajuntament de Barcelona congela la majoria de tarifes i preus públics i preveu només una pujada del 3% en els abonaments a instal·lacions esportives

ARA
2 min
El parc d'atraccions del Tibidabo

BarcelonaTot i la pujada de l'IPC, l'Ajuntament de Barcelona ha informat aquest dimecres que mantindrà congelades la majoria de les tarifes i preus públics de cara al 2023. Això vol dir que no hi haurà canvis en els preus de les entrades a espais municipals com el parc d'atraccions del Tibidabo, el Zoo o la zona monumental del Parc Güell, i que els usuaris del Bicing tampoc no veuran com se'ls apuja el preu de l'abonament. De fet, l'únic increment de preu previst és el d'un 3% en els abonaments de les instal·lacions esportives gestionades per l'Institut Barcelona Esports (IBE) o pels districtes, però no hi haurà pujada per a escoles, clubs i entitats esportives en general. La comissió de govern ja ha donat llum verda a la nova proposta de preus.

Consulta aquí totes les tarifes

—Parc d'atraccions del Tibidabo: 35 euros l'entrada d'adult (els infants tenen preus reduïts en funció de l'alçada) i 19 euros per accedir només a l'àrea panoràmica. Els dos preus inclouen l'accés fins al parc amb el nou telefèric, la Cuca de Llum.

—Zoo: 21,40 euros l'entrada d'adult, gratuïta per als menors de tres anys i 12,95 euros per als infants d'entre tres i 12 anys. L'abonament anual per a famílies també mantindrà el preu de 94,05 euros.

—Parc Güell: es manté la tarifa de deu euros per visitar la zona monumental. L'accés és gratuït per als menors de sis anys, els veïns i veïnes dels barris de l'entorn i tothom que estigui inscrit al registre Gaudir Més.

—Bicing: es mantenen les dues tarifes que ja s'apliquen. La tarifa plana, amb un abonament anual de 50 euros i la primera mitja hora d'ús gratuïta en bicicletes mecàniques (es paguen 0,35 euros en cas de bicis elèctriques). I la tarifa d'ús, amb un abonament anual de 35 euros, i 0,35 euros ja des de la primera mitja hora en bicis mecàniques i 0,55 si són elèctriques. En els dos casos, es paguen 0,70 euros (0,90 en bicis elèctriques) per cada fracció de mitja hora de més fins a les dues hores. I cinc euros per hora a partir de llavors.

La recàrrega de vehicles elèctrics a la xarxa gestionada per Barcelona de Serveis Municipals també manté tarifes.

Els preus de les activitats en centres cívics, casals o ludoteques no viuran cap increment.

—Instal·lacions esportives municipals: augment del 3% en els abonaments i cap pujada pel que fa als preus que abonen escoles, clubs i entitats esportives.

stats