Barcelona
Societat Barcelona 25/10/2022

Ciutadans denuncia una "operació" contra les seves sigles a Barcelona

Fernando Carrera, que anava a la llista de Valls, renuncia a entrar a l'Ajuntament com a regidor no adscrit

3 min
Carlos Carrizosa aquest matí al Parlament

BarcelonaEl líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha denunciat aquest dimarts que l'"operació" d'un altre partit per perjudicar les seves sigles a Barcelona està al darrere de la desfeta total del grup a l'Ajuntament. El diputat taronja ha denunciat que el regidor Paco Sierra, que va presentar un escrit al consistori proclamant-se cap de grup, hagi "avantposat el seu interès personal sobre el col·lectiu" fins al punt de "fer desaparèixer" la candidatura, ja que com a conseqüència d'aquesta guerra interna la candidata per Barcelona, Luz Guilarte, s'ha acomiadat de la política. El resultat: la desintegració total d'un grup que ja es va trencar per la meitat immediatament després de les eleccions del 2019.

"Tot el que haurà aconseguit Sierra és un eventual expedient disciplinari –ja està obert i a l'espera que la direcció del partit es pronunciï–", ha dit Carrizosa: "Cal preguntar-se quin interès tenia, si ell no en traurà profit". Tot i que ha insistit que hi havia un altre partit rere la maniobra, no ha dit de quin es tracta. El dirigent taronja ha comparegut minuts després de saber que la crisi no tindrà finalment una derivada delicada: Fernando Carrera, que és qui per ordre de llista hauria d'ocupar el lloc de Guilarte, ha renunciat avui a ocupar-lo. Es dona la circumstància que Carrera és ara assessor del PSC a l'Ajuntament (i adjunt a la primera secretaria a Ciutat Vella pels socialistes) i que, per tant, la baixa de Guilarte li oferia la possibilitat de convertir-se en regidor no adscrit i, a la pràctica, sumar un vot per al PSC en totes les votacions. És el que va passar amb Marilén Barceló, que va deixar Ciutadans i ara continua com a regidora no adscrita, però suma amb Valents.

Carrera ha explicat en roda de premsa que fa quatre anys va decidir fer el pas a la política amb Valls i que fa dos anys va optar per sumar-se al projecte de Jaume Collboni. "El PSC és casa meva i és on seguiré fent política", ha dit. I ha defensat que creu en una manera "neta i transparent" de fer política i que els vots que ara el portarien a l'acta de regidor serien per a un projecte polític que ja no és el seu.

"A Barcelona hi sobra embolic i cal sentit comú", ha apuntat. Per això ha advocat per la "seriositat". L'assessor del PSC ha lloat el projecte de Collboni per a Barcelona i ha assegurat que per això renuncia a l'acta: "Això no és el lloc de les cadires". Ha afegit que no és un trànsfuga i que els càrrecs de regidors s'aconsegueixen a les urnes i amb projectes "clars". "Estic segur que amb Collboni guanyarem a les urnes", ha assegurat. També ha explicat que ha consultat el pas amb Valls i amb la direcció del PSC abans d'anunciar-lo. "Volem guanyar les pròximes eleccions omplint les urnes, no gràcies a la crisi de Cs", ha dit Collboni en un tuit.

Tres regidors, de moment

Quan falten set mesos per a les eleccions, el PSC evita d'aquesta manera un moviment que hauria generat polèmica. Així, corre un lloc la llista del que va ser Barcelona pel Canvi, la formació que liderava Manuel Valls, i de la qual es va acabar escindint Ciutadans: qui hauria d'entrar a l'Ajuntament és Júlia Barea, de la formació taronja. El grup municipal de Ciutadans, doncs, continuarà tenint tres regidors.

Almenys mentre no s'expulsi Sierra, que segons ha explicat Carrizosa ja ha anunciat que renunciaria a la seva acta. El següent de la llista és Carlos Rivadulla, que va ser escollit per la candidatura de Valls per anar a les llistes. "Rivadulla és una persona molt apreciada per nosaltres, va ser militant de Cs", ha apuntat Carrizosa. En cas que entrés al consistori la direcció catalana iniciaria "converses amb ell".

El partit ha incoat expedient a Sierra i no a la regidora Noemí Martín, tot i que li va donar suport en el seu escrit. "S'acabava d'incorporar fa pocs dies a l'Ajuntament per la jubilació de Celestino Corbacho", ha apuntat Carrizosa: "Hem interpretat que la relació amb ella és absolutament reconduïble i el problema radica en qui ha encapçalat aquesta rebel·lió".

stats