Barcelona
Societat Barcelona 14/02/2023

La discoteca de l'apunyalament mortal al Paral·lel, tancada i pendent d'enderroc

Els Mossos d'Esquadra han detingut avui set persones relacionades amb la mort d'un jove, l'octubre passat, a les portes del local

3 min
L'antiga discoteca Brisas de l'avinguda Paral·lel, ara tancada i pendent d'enderroc, va canviar el seu nom recentment pel de Ken Club

BarcelonaTot i que encara va intentar un últim canvi de nom, la discoteca Brisas del Paral·lel de Barcelona, davant de la qual va morir un jove apunyalat a l'octubre, ja ha tancat de manera definitiva. La nova vida com a Ken Club ha sigut efímera. I, segons confirmen fonts municipals, els responsables del local ja ha renunciat a la llicència d'activitat. Des del 2 de febrer el districte de Sants-Montjuïc ha acceptat aquesta renúncia i el local ja no pot obrir. S'acaba així un llarg historial de baralles, conflictes veïnals i inspeccions i operatius policials. La mort d'un jove el 30 d'octubre a la matinada a les portes del local serà l'última polèmica d'aquesta discoteca, que ja en va viure una de similar el 2016, quan es deia Koko Premium, i un home en va matar un altre disparant-li al mig de la pista de ball. Els Mossos d'Esquadra han detingut avui mateix set persones en diferents punts de Barcelona per la seva presumpta vinculació amb l'apunyalament del passat mes d'octubre.

Ara el local ja espera torn per ser enderrocat, perquè, segons els plans de l'Ajuntament, en aquest solar s'ha d'aixecar una residència d'estudiants privada que ja té el planejament aprovat. I, de fet, ja s'han presentat les llicències necessàries per dur a terme els enderrocs en les quatre finques afectades de la parcel·la (a banda de la discoteca, hi ha una estació de servei, una benzinera i un taller), un espai qualificat d'equipament. Serà l'últim capítol d'una discoteca que fa temps que es troba en el punt de mira tant del consistori com de la policia pels nombrosos antecedents que acumula. Abans de la taca negra del crim, la policia ja hi havia recollit més conflictes, tal com va radiografiar aquest diari: tres baralles tumultuàries a l'abril, una altra al juny, una detenció a l'agost per agressió amb ampolles de vidre, i dues baralles més al setembre.

Alcohol a menors

A mitjans de novembre s'hi va fer un macrodispositiu policial conjunt entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana que es va saldar amb un detingut per una ordre pendent de detenció, 11 actes administratives per tinença de drogues, 9 menors detectats consumint alcohol i diverses armes blanques a l'interior del local. El fet de confirmar que es venia alcohol a menors va ser clau per activar un expedient que incloïa el tancament cautelar de la discoteca, una decisió notificada el desembre del 2022 i contra la qual els responsables del local encara van interposar recurs.

El gener d'aquest any, però, el titular de la llicència (Plataforma Laser) hi va renunciar i la sala, al número 37 de l'avinguda, es troba ja tancada de manera definitiva i sense cap mena de llicència. El recorregut municipal per aconseguir fer cessar l'activitat del local es va intensificar amb la pandèmia amb un seguit d'inspeccions que van detectar incompliments en les mesures covid i excés d'aforament, cosa que va derivar en diferents expedients sancionadors.

Durant tot l'any 2022, segons detalla ara l'Ajuntament, es va constatar l'impacte que l'activitat d'aquest local tenia sobre l'espai públic adjacent (soroll, molèsties als veïns, baralles i delictes). Des del 2008, l'Ajuntament té constància que la discoteca ha tingut set noms diferents. Ara es preveu que el futur edifici de la residència universitària, amb capacitat màxima per a 400 residents i gestionada per Livensa Living, tingui, també, un espai en planta baixa que es destinarà a un equipament de barri.

Simulació de com quedarà la futura residència al Paral·lel segons consta en el projecte aprovat

Investigació oberta

La investigació de l'apunyalament continua oberta. Fins ara els Mossos havien detingut un jove de 19 anys que va quedar en llibertat amb càrrecs i avui han fet set detencions més relacionades amb aquest cas en diferents punts de Barcelona: Horta, Sant Andreu, Nou Barris i Sant Martí. La policia, segons ha pogut confirmar l'ARA, no els acusa de ser una banda organitzada.

stats