Barcelona
Societat Barcelona 22/07/2022

L'Ajuntament de Barcelona portarà a la Fiscalia el cas del compte fals de Trias a Suïssa

El govern de Colau dona suport a la proposta de JxCat de condemnar l'atac a l'exalcalde

2 min
L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias

BarcelonaEl govern de Colau ha recollit el guant de JxCat en el ple d'aquest divendres i ha condemnat l'atac que va patir l'exalcalde Xavier Trias amb la polèmica sobre un compte fals a Suïssa que es va publicar poc abans de les eleccions municipals en què Colau li va arrabassar l'alcaldia. L'Ajuntament, de fet, s'ha compromès a portar aquest cas a la Fiscalia i ho ha fet amb els vots a favor d'ERC, BComú, PSC i JxCat i amb l'abstenció del PP. Aquest pas arriba després que s'hagin fet públics uns àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo en els quals es vantava d'haver "venut la burra" d'aquest suposat compte de Trias a Suïssa.

La proposta de JxCat per demanar que es condemnin els fets arriba només uns dies després que el mateix Trias hagi deixat la porta oberta a tornar a encapçalar a llisa del partit en les eleccions municipals del 2023 i buscava un posicionament clar del grup de Colau sobre aquests fets. En nom dels comuns, Jordi Martí Grau ha expressat el suport del grup a la condemna però ha criticat que JxCat no hagi acceptat una esmena en què demanaven incloure en el text la guerra judicial que està patint el govern municipal. "Si xiulem davant del que no ens interessa, no fem prou per defensar la democràcia", ha dit.

I l'altre Jordi Martí, el portaveu de Junts, li ha respost defensant que no han acceptat l'esmena per no desenfocar el text de la seva proposició, que també fa referència els atacs contra Artur Mas i contra l'exvicepresident espanyol Pablo Iglesias.

ERC, que ha defensat els "grans consensos" per fer front als atacs a la democràcia, també ha donat suport a la condemna. També ho ha fet el PSC "per poder mirar el futur amb millors ulls", mentre que el PP s'ha abstingut.

Qui ha parlat amb més vehemència contra la proposta ha sigut la regidora Eva Parera, de Valents, que ha defensat que no va ser aquest compte fals el que va tacar la imatge de Trias, sinó polítiques com la de pagar el lloguer d'un local ocupat de Gràcia (el Banc Expropiat) o no arribar a desallotjar Can Vies. "Senyor Trias, amb vostè va començar tot", li ha dit. Ciutadans, al seu torn, ha criticat que Junts hagi decidit portar aquesta qüestió al ple com si fos una manera de començar la "precampanya" de Trias.

stats