Batlle veu “molt interès” en donar una imatge de “descontrol” a Barcelona pels botellons

El tinent d’alcaldia de la ciutat confia que els pròxims 15 dies obrin les discoteques

2 min
Un grup de joves, de festa a la platja de la Barcelona, dissabte a la nit

BarcelonaDes que va acabar l’estat d’alarma, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra dediquen les nits de divendres i dissabte a desallotjar els centenars de persones que es concentren als carrers, les places i les platges de la ciutat. L’últim cap de setmana no ha sigut cap excepció, però el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, considera que els incidents pels botellons no són “importants” malgrat les “molèsties” per a la convivència. De fet, Batlle assegura que “sembla que hi ha algú que té molt interès” en donar una imatge de “descontrol” de la ciutat “que no s’ajusta a la realitat”. Segons Batlle, es veu el mateix a Madrid, Sevilla, Màlaga, València i Palma: “No posem el focus a Barcelona”.

El tinent d’alcaldia vol deixar clar que l’objectiu del dispositiu policial és acabar amb la “saturació”: fer acte de presència als llocs on hi ha aglomeracions pels botellons perquè la gent marxi. “No donarem la imatge de la Guàrdia Urbana i els Mossos empaitant ciutadans amb el talonari de multes a les mans”, explica Batlle, que ho compara amb l’actuació contra la venda ambulant: si es fa una concentració, dissoldre-la. També confia que els pròxims 15 dies “es prengui alguna decisió” perquè puguin obrir les discoteques. Segons Batlle, “quan se suavitzin” les restriccions hi haurà una “descompressió” dels espais amb més botellons. Amb l’arribada de l’estiu, preveu que Barcelona aculli més visitants, però que alhora més ciutadans se’n vagin de cap de setmana o vacances.

Batlle ha fet aquesta valoració en la presentació de la campanya forestal d’aquest estiu dels bombers de la ciutat. Es dona per fet que serà “més activa” que la del 2020 perquè ja s’han produït quatre incendis, que han cremat 4,25 hectàrees: l’any passat hi va haver nou focs, que van afectar 0,3 hectàrees. També hi ha més acumulació de combustible forestal a la zona de Collserola, que és on els bombers reforcen els efectius, i a més es preveu que els mesos siguin més secs i càlids que els de l’estiu anterior. El tinent d’alcaldia recorda que Collserola ha viscut una primavera “atípica” perquè hi havia una presència “molt més massiva” de gent pel confinament municipal i ara confia que torni a la normalitat.

Investigació pel test de la Urbana

Sobre el test psicotècnic a les oposicions de la Guàrdia Urbana, que l’Ajuntament investiga perquè seria el mateix que algunes acadèmies de formació havien fet servir en la preparació d’aspirants, Batlle insisteix que l’expedient informatiu del consistori permetrà “prendre una decisió definitiva”. El test, segons Batlle, havia de complir el principi de “confidencialitat absoluta”. També ha advertit a les acadèmies que respectin el funcionament de les proves i ha dit que espera que la resolució del conflicte sigui “ràpida”.

stats