Societat 31/07/2013

Benestar retalla temporalment la llei de la dependència

A.g.m.
1 min

Barcelona.El departament de Benestar aturarà temporalment la incorporació de nous beneficiaris de la prestació i del servei de residència de la llei de la dependència. Tal com va reconèixer ahir en un comunicat el mateix departament, la mesura s'estendrà durant els mesos d'agost i setembre i suposarà que no es facin nous programes individuals d'atenció (PIA) de la prestació econòmica vinculada al servei d'atenció residencial ni nous ingressos associats a places de prestació econòmica vinculada.

"Els incompliments de l'Estat en el finançament de la llei de la dependència obliguen l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials a prendre mesures transitòries de manera extraordinària", argumentava el comunicat, que denunciava que l'Estat només aporta el 20% del finançament públic de la llei de la dependència, tot i que aquest finançament hauria d'anar a parts iguals amb l'administració autonòmica.

El ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va respondre al comunicat del departament de Benestar explicant que ha satisfet els pagaments a Catalunya per finançar la llei de la dependència, que en la primera meitat de l'any han pujat a 121,5 milions d'euros. El ministeri va voler recordar a la Generalitat que l'autogovern comporta marcar prioritats de despesa.

Per tercer cop, a l'estiu

És el tercer any consecutiu que el departament de Benestar anuncia mesures d'aquest tipus a l'estiu, unes decisions que ja havien provocat crítiques entre els afectats, que consideraven que la coincidència no era casual. L'estiu del 2011, els damnificats van ser els perceptors del PIRMI, amb una dràstica reforma. L'estiu passat van ser les entitats socials, amb un impagament de 70 milions d'euros, que no cobraran, com a mínim, fins a l'octubre d'enguany.

stats