Societat 03/01/2019

El nou Bicing amb aposta per la bici elèctrica arrenca el 8 de gener

Cada dia es reformaran 8 estacions i el servei arriba a barris com la Marina i Ciutat Meridiana

G.a.
1 min
El nou Bicing amb aposta per l'elèctrica arrenca el proper dia 8 de gener

El procés de substitució del Bicing per un nou servei amb estacions mixtes, de bicis mecàniques i elèctriques, arrenca a Barcelona el 8 de gener. Cada dia es canviaran 8 estacions i s'espera que a mitjans de febrer la meitat de les antigues estacions ja s'hagin substituït. El nou servei costarà 50 euros i es podran fer servir els dos tipus de bicicletes amb el mateix pagament.

El nou Bicing amb aposta per l'elèctrica arrenca el proper dia 8 de gener

La tinent d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha demanat "disculpes" anticipadament per les "possibles molèsties" que es puguin causar durant el període de substitució.

De les 6.000 bicicletes mecàniques i 300 elèctriques disponibles actualment es passarà a 6.000 i 1.000, respectivament, amb la idea que la xifra pugui augmentar fins a 8.000. Les estacions passaran a ser 519, 95 més que les que hi ha ara, i tots els ancoratges seran mixtos, amb un sistema d'accés al servei a partir de tres mètodes: la targeta intel·ligent sense contacte, el telèfon intel·ligent amb tecnologia NFC i l'aplicació mòbil.

El nou Bicing amb aposta per l'elèctrica arrenca el proper dia 8 de gener

El nou Bicing confirma "l'aposta per la bicicleta elèctrica" de la ciutat, ha dit Sanz, que ha celebrat que el servei arribi a nous barris com Trinitat Nova, la Marina, Roquetes i Ciutat Meridiana.

stats