Societat
Societat 12/03/2011

Els Bombers acumulen 156 avisos per les pluges

S'han repetit les afectacions per acumulació d'aigua, però cap dels avisos ha estat "rellevant"

Efe
2 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han acumulat des d'aquesta matinada i fins a les vuit de la tarda d'aquest dissabte un total de 156 avisos a causa del temporal de pluja -i neu a muntanya- que descarrega arreu de Catalunya. A la demarcació de Barcelona, els Bombers han efectuat 93 sortides, a la demarcació de Tarragona, 26, a Lleida,16, i a la demarcació de Girona s'ha dut a terme 21 sortides. Les sortides que han fet els Bombers al llarg de la jornada han estat per resoldre problemes lleus i puntuals. La majoria han estat per solucionar petites inundacions i filtracions d'aigua en habitatges o baixos, per fer revisions d'embornals o clavegueres, i per retirar despreniments d'elements de façanes o murs.

Talls a l'N-340 per la pluja

L'N-340 ha estat una de les carreteres que ha patit les conseqüències de la pluja i ha estat tallada durant algunes hores a Amposta i també a Vilafranca del Penedès. A la capital de Montsià, les complicacions s'han registrat durant el matí entre els quilòmetres 1.078 i 1.080. En aquest punt, s'han fet desviacions pel polígon industrial de la població. A Vilafranca del Penedès, la inundació puntual de la via ha complicat aquesta tarda la circulació entre els quilòmetres 1.214 i 1.212.

La C-12 també s'ha tallat aquest dissabte al matí al seu pas per Tortosa. Una esllavissada també ha impedit la circulació de vehicles durant unes hores a la BV-2115, a l'alçada de Castellet i la Gornal, concretament entre els quilòmetres 12 i 12,5.

Cinc carreteres amb cadenes

Paral·lelament, la neu obliga aquest dissabte al vespre a fer ús de les cadenes en cinc carreteres del Pirineu. Segons informa el Servei Català de Trànsit, els vehicles han de dur cadenes per circular per l'N-260 de Planoles fins a la Collada de Toses, on també hi ha restringit el pas de vehicles de tercera categoria, la C-28 de Naut Aran al Port de la Bonaigua, la BV-4243 a Castellar del Riu, la BV-4025 a Fígols i la BV-4024 a Guardiola de Berguedà. Finalment, una carretera local està tallada a la circulació per la neu: es tracta de la GIV-4016, de Toses a la Molina.

Risc fort d'allaus

D'altra banda, davant de les precipitacions de neu registrades a les zones de muntanya, des de Bombers de la Generalitat es recomana molta precaució a l'hora de realitzar activitats en aquestes zones pel perill de possibles allaus, especialment a la meitat nord de la Ribagorçana -Vall Fosca i de la Pallaresa.

stats