Societat 11/05/2016

Bosch gira la invitació de Colau i l'insta a ella (i als seus votants) a oblidar el PSC

El creuament de cartes avançades per l'ARA allunyen la possibilitat de reeditar un tripartit d'esquerres a Barcelona

Maria Ortega
2 min
Bosch, Colau i Collboni van anunciar ahir que se celebrarà un ple extraordinari sobre pobresa i turisme divendres que ve.

Barcelona"Ada, no abandonis el somni". D'aquesta manera encapçala el cap de files d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, la carta que ha fet pública aquest dimecres al diari ARA i que serveix de resposta a una altra missiva de l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que li havia adreçat el dia anterior. En definitiva, el creuament epistolar deixa entreveure que la reedició d'un pacte tripartit d'esquerres –sense comptar amb la CUP– sembla inviable, precisament el dia en què tant el PSC com BComú exposen a la seva militància el contingut de l'acord que han assolit, i que ara ells hauran de validar.

"No comparteixo el que estàs fent", diu Bosch a Colau, en resposta a l'oferta perquè se sumi al govern del "canvi" amb BComú i el PSC. El cap de files dels republicans es dirigeix a l'alcaldessa, però també a la "gent combativa" del partit dels 'comuns', aquelles persones que li van donar suport a les urnes, perquè no defalleixin en el "somni de canvi" que va sortir de les urnes i que impedeixin que l'acord amb el PSC es confirmi. Bosch, doncs, torna a declinar la crida de l'alcaldessa a sumar-se a l'entesa amb els socialistes per formar un govern transversal i l'insta a reconsiderar un pacte que titlla d'"inexplicable".

El cap de files d'ERC li retreu, en aquest sentit, que accepti formar govern amb qui ha manat durant 32 anys a la ciutat i que porta a l'esquena projectes com el Fòrum de les Cultures o polèmiques com el cas de 'Ciutat Morta'. "A nosaltres no ens facis combregar amb rodes de molí", li diu, en referència al fet de no estar disposada a deixar el PSC fora del pacte, com li reclamen els republicans. Critica que l'alcaldessa prengui aquesta decisió per raons pràctiques i que renunciï, així, a "canviar la realitat".

ERC i BComú, de fet, s'han de trobar aquests dies per veure si es desbloquegen les posicions, però, de moment, com reconeix Bosch, el pacte amb el PSC sembla ja tancat. Aquest divendres es presenta a la militància de BComú i, també, al consell de federació del PSC, ja que les militàncies de les dues formacions l'hauran d'avalar. En la seva carta, Bosch fa una última crida a l'equip de Colau i, sobretot als seus votants, perquè no permetin que el pacte amb el PSC es consolidi. "Ajudeu-nos a convèncer l’Ada que sí que es pot, que no cal renunciar als ideals més sincers, que el canvi real és possible sense cap desengany", escriu Bosch.

stats