Societat 26/04/2012

Burger King es compromet a només fer servir ous de gallines criades "fora de gàbies" l'any 2017

Actualment, només un 9% dels ous que compra compleixen aquest requisit. L'empresa també vol fer el mateix amb la carn de porc

Ara
2 min

BarcelonaBurger King ha anunciat aquest dimecres que tots els seus ous vindran de gallines criades fora de les gàbies l'any 2017, segons explica 'New York Daily News'. L'empresa assegura que també farà el mateix amb la carn de porc i que no comprarà carn de porcí que s'hagi criat dins de gàbies.

La decisió de la segona cadena de menjar ràpid més gran del món suposa una forta competència de cara quedar-se amb els clients que busquen, cada cop més, uns aliments produïts "més humanament".

Un gran avenç

"Moltes desenes de milers d'animals estaran, ara, en millors condicions de vida", assegura Wayne Pacelle, president de la Humane Society of the United States (HSUS), que ha estat pressionant Burger King i altres empreses perquè tinguessin en consideració el benestar animal en les seves polítiques de compra. "Numèricament, això és significatiu perquè Burger King és un gran comprador d'aquests productes", afirma.

La decisió de Burger King, que utilitza centenars de milions d'ous i desenes de milions de lliures de carn de porc a l'any, podria representar un gran canvi en el mercat dels ous i de la carn porcina. A hores d'ara, el 9% dels ous de l'empresa i el 20% de la seva carn de porc ja són "sense gàbies".

Jonathan Fitzpatrick, cap de la marca i oficial d'operacions adverteix "que aquesta decisió permetrà aprofitar el poder de compra per assegurar el tractament apropiat dels animals per als nostres venedors i proveïdors". A principis d'aquest any, McDonalds també ha anunciat que demanarà als seus proveïdors de carn de porc que els ensenyin els plans per eliminar les gàbies de gestació per a aquests animals.

La qüestió sobre la taula

"Aquest és un tema que fa tot just quatre o cinc mesos no era al radar de la indústria de l'alimentació", diu Paul Shapiro, vicepresident de protecció animal a HSUS.

HSUS ha estat pressionant durant més d'una dècada perquè grans compradors de productes d'origen animal s'assegurin que aquests han estat criats humanament. L'organització posseeix accions de 52 empreses que utilitzen productes d'origen animal per poder assistir a les reunions d'accionistes i presentar propostes per millorar les polítiques de benestar animal.

La decisió és la primera d'aquest tipus que pren un gegant mundial de la indústria de l'alimentació ràpida, i arriba enmig de recents investigacions realitzades per part d'activistes dels drets animals sobre les condicions en què viuen alguns animals en les seves granges.

stats