Societat 11/05/2021

Un bus exprés connectarà Francesc Macià i Glòries amb el centre de Barcelona en deu minuts

La línia començarà a funcionar al setembre i tindrà quatre parades

ARA
2 min
Un autobús circulant per Barcelona, en una imatge d'arxiu.

BARCELONAQue els usuaris arribin al centre de Barcelona des de Francesc Macià i Glòries en un temps màxim de 13 minuts. És el que proposa TMB amb la nova línia de bus exprés que connectarà aquests dos punts de la ciutat i que es vol posar en marxa al setembre, com a alternativa mentre s'espera l'enllaç del tramvia per la Diagonal. La línia funcionarà els dies feiners i tan sols tindrà quatre parades per sentit: Hospital Clínic, plaça Universitat amb carrer Aribau, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan.

Els busos podran arribar a assolir una velocitat comercial de 15 km/h, ja que circularan íntegrament per carrils reservats: els trajectes seran pels carrers Villarroel i Gran Via, quan el bus vagi de Francesc Macià cap a Glòries, i per Aragó i Urgell en el trajecte contrari, des de Glòries cap a Francesc Macià (vegeu mapa). Això permetrà que els trajectes entre els extrems i el centre de la ciutat siguin només d'entre 10 i 13 minuts. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha apuntat aquest dimarts que es tracta "d'una nova oferta per cobrir el centre de la ciutat" que permetrà "multiplicar l'oferta dels usuaris".

Segons ha explicat TMB, la línia no substitueix cap de les actuals, ja que té característiques diferents a d'altres línies, com la dels busos 6 i 7. "La vocació d'aquesta nova línia és captar nova demanda d'usuaris al transport públic. Viatgers provinents del TRAM o de fora de la ciutat", ha apuntat Alarcón, que ha remarcat que es tracta de la primera línia de connexió semidirecta de bus de TMB a la ciutat.

La línia de bus que unirà Francesc Macià i Glòries pel centre.
stats