Societat 10/06/2016

Bustos es mostra "convençut" de la seva innocència en les presumptes contractacions irregulars

L'advocat de l'exgerent del Consell Comarcal on s'haurien col·locat alguns càrrecs assegura que tot va ser legal

Ara
2 min
L'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, a la porta dels jutjats de Sabadell

BarcelonaL'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, s'ha mostrat "convençut" de la seva innocència pel cas de les suposades col·locacions a dit al Consell Comarcal del Vallès Occidental i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Bustos ha declarat com a investigat davant de la jutge del cas Mercuri, que sospita que l'exalcalde va fer gestions per col·locar persones de la seva confiança en aquests organismes, juntament amb l'exgerent del Consell que hauria defensat la legalitat de les contractacions.

A la sortida dels jutjats, Bustos ha assegurat estar "molt tranquil". Diu que la seva "innocència quedarà reflectida" al final del cas. Després ha penjat un comunicat a les xarxes socials on assegura que durant els 4 anys que l'han investigat pel la presumpta trama Mercuri de corrupció entorn de l'Ajuntament de Sabadell, ha quedat clar que no té "res a veure amb comissions d'adjudicacions d'obra pública des d'Urbanisme".

A Bustos l'investiguen per haver fet gestions per col·locar vuit persones de la seva confiança, entre elles la seva dona, al Consell i a l'AMB. L'excalcalde assegura que en qualsevol organisme "hi ha treballadors compromesos ideològicament amb alguna força política". Diu que tots els militants del PSC que van treballar en institucions "ho van fer de forma legal i transparent".

L'exgerent del Consell nega les irregularitats

L'exgerent del Consell Comarcal també ha declarat davant la jutge com a investigat per les vuit contractacions. El seu advocat ha assegurat que les declaracions "estan demostrant que els procediments" s'han fet "segons la llei".

Per la seva part, l'advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl García, ha insistit en les nombroses irregularitats. Assegura que les proves "evidencien de forma clara i rotunda que hi ha processos de selecció il·legals i delictius".

Ahir, el vicepresident de l'AMB, Antoni Balmón, que també és alcalde de Cornellà, va assegurar haver estat al marge de les suposades contractacions irregulars a l'organisme, en la seva declaració davant de la jutge, com a testimoni.

stats