La caiguda d'un mur sobre la via talla la circulació de FGC a Terrassa

L'accident no ha causat ferits i ha deixat sense servei de tren el tram entre Terrassa i Sant Cugat, que s'ha de fer per carretera

E. F.
2 min
L'Esllevissada, amb els bombers treballant per assegurar la zona

BarcelonaLa circulació de la línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està tallada entre Terrassa i Sant Cugat des de primera hora de la tarda després que hagi caigut a sobre de les vies a l'entrada de Terrassa un gran mur que, afortunadament, no ha causat ferits perquè just en el moment de l'esllavissada no passava cap tren per aquest tram. El mur s'ha precipitat en el punt d'entrada del túnel per accedir a la primera de les estacions que té la ciutat, Terrassa Rambla.

Imatge de l'esllavissada facilitada pels bombers

L'ensurt ha sigut gran, especialment per als viatgers del comboi que s'aproximava a aquell punt i que ha quedat frenat a mig camí entre l'estació de Les Fonts –just l'anterior– i la de Terrassa Rambla. Els viatgers han hagut de sortir pel seu propi peu per continuar el trajecte per carretera. FGC ha posat un servei alternatiu per cobrir el tram afectat, que afecta bona part de la línia perquè els trens només cobreixen ara el trajecte entre plaça Catalunya i Sant Cugat. Prèviament a l'esllavissada també s'havia detectat una incidència a la catenària entre Mira-sol i Rubí i és per això que FGC manté tallat tot el tram fins a Sant Cugat.

L'accident ha deixat (i deixarà per uns quants dies, segons apunta la companyia) sense servei de tren les estacions de Terrassa Nacions Unides, Terrassa Estació del Nord, Vallparadís Universitat, Terrassa Rambla, Les Fonts, Rubí, Hospital General i Mira-sol. La connexió des d'aquestes estacions fins a Sant Cugat s'haurà de fer per carretera i a Sant Cugat s'haurà de continuar fins a Barcelona en tren.

Mapa de la línia S1 on que interrompuda la circulació de trens a partir de Sant Cugat

Descarrilament de la R3 sense ferits

El de FGC ha sigut el segon incident ferroviari per una esllavissada en què tampoc s'han hagut de lamentar ferits. En aquest cas ha sigut a la línia de Rodalies de Renfe entre Planoles i Ribes de Freser (la R3). El tren havia sortit de Puigcerdà a les 6.21 hores amb destinació Barcelona i portava en aquell moment 12 viatgers que han estat evacuats per seguir el desplaçament per carretera. Renfe ha posat en marxa un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Ribes i Planoles.

stats