Societat 13/05/2012

3.000 joves cantaires i milers d'espectadors a l'estrena de la cantata 'Set dies que van canviar el món'

Aquest diumenge a la tarda el Palau Olímpic de Badalona ha acollit la 45a Trobada General del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya

Acn
2 min
3.000 joves cantaires i la JONC Filaharmònica han estrenat la cantata 'Set dies que van canviar el món' / ACN

Badalona3.000 nens i nenes d'entre 7 i 16 anys han actuat davant milers espectadors en la 45a Trobada General del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, que s'ha celebrat aquest diumenge a la tarda al Palau Olímpic de Badalona. Durant el concert s'ha estrenat la cantata 'Set dies que van canviar el món', amb música d'Antoni Ros Marbà i lletra de Ramon Solsona. Els joves cantaires, provinents de més d'un centenar de corals d'arreu de Catalunya, València, Mallorca i la Catalunya Nord, han compartit escenari amb la cantant Nina, el narrador Pep Jové i la JONC Filharmònica, dirigida per Manel Valvidieso. Entre els assistents hi ha hagut els consellers Ferran Mascarell i Irene Rigau. Cada cinc anys, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) organitza la Trobada de Corals Infantils de Catalunya, que reuneix joves cantaires de tot Catalunya amb participació de nens i nenes de València, Mallorca i la Catalunya del Nord. Enguany, l'indret escollit ha sigut el Palau Olímpic de Badalona, que ha acollit 3.000 cantaires i milers d'espectadors.

A la primera part del concert, el gran cor ha interpretat el 'Cànon del molí', de Francesc Vila, 'La ploma de perdiu', amb arranjament d'Ernest Cervera, 'I el vent deixava', amb música de J. M. Aguilar i text de J. Salvat-Papasseit, i la popular 'Els contrabandistes', amb arranjament de Marta Tarridas i el piano d'Efrem García.

Núria Batet i Gemma Ruiz han sigut les encarregades de portar la batuta d'aquesta primera part, que s'ha conclòs amb la cançó sorpresa 'Som un país petit', amb lletra del Joan Margarit i música i direcció de Josep Vila i Casañas.

La segona part ha estat dedicada a l'estrena mundial de la cantata 'Set dies que van canviar el món', amb música d'Antoni Ros Marbà i lletra de Ramon Solsona. Els 3.000 joves cantaires han compartit escenari amb la JONC Filharmònica, dirigida per Manel Valvidieso, la cantant Nina i el narrador Pep Jové.

stats